Potresao se!

BOGDANOVA EMOTIVNA PORUKA O DUDI! Ivković mu je prvi pružio šansu u dresu Srbije: Treneru...

Autor Dušan Ninković

Bivši košarkaš Partizana dirljivom objavom oprostio se od Dušana Ivkovića.

Izvor: MN Press

Tužna vest iz Beograda potresla je ceo košarkaški svet. Od legendarnog Dušana Dude Ivkovića, koji je danas preminuo, opraštaju se zvezde evropske, regionalne i srpske košarke.

Među njima je i Bogdan Bogdanović, momak koji je trenutno jedan od naših najboljih igrača, a na čiji je razvoj uticao i ''mangup sa Crvenog krsta''. 

Jedan od najboljih srpskih košarkaša imao je dirljive poruke o čoveku koji mu je u ranoj fazi karijere ukazao veliku šansu.

''Treneru… Hvala ti na svemu sto si uradio za nas, našu zemlju i svet košarke! Mnogo lepih sećanja koje ćemo pamtiti… Mnogo ljubavi, slobode i hrabrosti za sve nas mlade koji smo počinjali nase reprezentativne i klupske karijere… Hvala vam na svemu što ste nas naučili da cenimo i poštujemo!'', napisao je Bogdan na Instagramu, uz zajedničku fotografiju.

Bogdanov oproštaj od legendarnog trenera posebno je emotivan kada se zna da je upravo kod Ivkovića dobio šansu u nacionalnom timu. Duda je 2013. godine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji ukazao šansu mladom košarkašu koji je u narednim godinama postao jedan od nosilaca reprezentacije.

Košarkaš Atlante zato se objavom na društvenim mrežama oprostio od trenera koji je u evropskoj košarci imao kultni status. Do neverovatnih visina vodio je reprezentacije Jugoslavije i Srbije, a kao trener na klupskom nivou gledali smo ga na čelu Partizana, Olimpijakosa, Dinama i CSKA iz Moskve, Efesa,...