Ubedio Žoca!

PARTIZAN POTPISAO BEKA – IMA 20 GODINA, 4 TROFEJA I REKORDER JE: Već je igrao u Srbiji, "kupio" Žoca na pripremama!

Autor Nikola Lalović

Slovenac je novo pojačanje, izborio se za ugovor u zadnji čas.

Izvor: MN Press

Partizan je pred prvi meč u ABA ligi ove sezone doveo svoje deveto pojačanje! Dobro poznato lice potpisalo je trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Slovenački bek Gregor Glas koji je prethodne sezone igrao u Srbiji za Dinamik prošao je kompletne pripreme sa ekipom Željka Obradovića i na kraju je odlučeno da mu se ponudi dugogodišnja saradnja. 

On je rođen 29. aprila 2001. godine, visok je 197 centimetara, a pre Dinamka je igrao za Primorsku iz Kopra. Dok je bio igrač Primorske ušao je u istoriju kao najmlađi reprezentativac Slovenije ikada. 

U sezoni za nama, Gregor Glas je nastupajući za Dinamik u Košarkaškoj ligi Srbije prosečno postizao 18,1 poen po meču, uz 4,2 skoka.

Iako je nedavno napunio 20 godina već je osvojio četiri trofeja u karijeri, pošto je kao član Primorske dva puta osvajao kup Slovenije, a po jednom slovenačku ligu i ABA 2. 

Sa U18 reprezentacijom Slovenije osvojio je bronzu na Evropskom prvenstvu 2019. godine u Grčkoj, a upravo nakon dobrih partija na tom takmičenju pozvan je u seniorski tim.