OBRT?

HOĆE LI JOKIĆ IGRATI KOD KARIJA? OVAKO JE PEŠIĆ PRIČAO O NJEMU: Svi ste pali u nesvest, a to i nije loše za Srbiju!

Autor Milutin Vujičić

Možda će Svetislav Pešić uspeti da izvuče maksimum iz Jokića, a jedan je od retkih koji nisu napali MVP-a posle odluke da odbije Srbiju.

Izvor: MN Press

Iskusni trener Svetislav Pešić (72) i zvanično je postao novi selektor Srbije, a pred njim je prvo izazov u vidu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, potom i Eurobasket koji nas očekuje već naredne godine.

Već u novembru videćemo prvi "Karijev" spisak, na kome doduše neće biti najvećih zvezda pošto su u pitanju FIBA prozori usred sezone, a sve zanima da li ćemo Nikolu Jokića, i druge košarkaše koji su ovog leta odbili Srbiju, ponovo videti već iduće godine u dresu "orlova".

Pešić je iz uloge neutralnog posmatrača već komentarisao nepopularnu odluku Jokića, kada je praktično stao na njegovu stranu i pokušao da razume potez najboljeg košarkaša planete.

"Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi 'pali u nesvest' zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt", rekao je Kari.

"Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao duplu sezonu. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver", dodao je pun razumevanja Svetislav Pešić u intervjuu za "Sport Klub" pre nekoliko meseci.

Videćemo kako će Jokić, kao i drugi košarkaši koji su otkazali Kokoškovu, reagovati na promenu selektora.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


"Možda i nije loše za Srbiju što je otkazao, pošto imam osećaj da jednostavno nije maksimalno spreman. Ovoga puta, neka malo odmori telo", kazao je Pešić kao da je unapred najavljivao da ga čeka za 2022.

U međuvremenu je Jokić rekao da se ne kaje zbog odluke da odbije Srbiju ovog leta, a najavio je da će iduće sezone manje igrati kako bi bio odmorniji za plej-of, videćemo da li i za leto sa reprezentacijom koja će u septembru igrati u grupnoj fazi EP protiv Poljske, Češke, Finske, Izraela i Holandije.