Šesta lična

ŠESTA LIČNA: ABA TERMOMETAR – POČELO JE! Šta je pokazala Zvezda, start Žocovog Partizana i ko je sabrao 34 asistencije

Autor Mladen Šolak

Kolumnista MONDA Miloš Jovanović ove sezone će "dopuniti" tabelu regionalne lige, dodajući joj i lične utiske o igri i izgledu svakog tima. Čeka nas uzbudljiva godina!

Izvor: MN Press

Nova sezona, novi podkast, stari domaćini, ali evo ipak još noviteta – dobrodošli u prvo izdanje ABA Termometra Šeste Lične!

O čemu se ovde radi?

Pa prosto...po uzoru na američke kolege, rešili smo malo da vam obogatimo praćenje ove, svi se nadamo, izuzetno kvalitetne i uzbudljive ABA sezone. Shodno tome, smatrali smo da vam prosta tabela sa brojkama nije dovoljno, i rešili smo da u ponudu uvedemo i svojevrsnu emulaciju "power ranking" tabela kakve postoje u Americi, uz određene dodatke.

Dakle, pred vama je sada prvo izdanje ABA Termometra, tabele koja će pratiti formu i ostavljeni utisak ekipa koje su na parketu – ne nužno, dakle, samu tabelu, već isključivo kako deluju u datom trenutku. Kao i svi utisci, i ovaj će tako biti subjektivan – odmah i ovde da se ogradimo!

Pošto smo svesni da tabela ne govori sve (mada opet, u velikoj većini slučajeva dovoljno), možda vam ovaj Termometar da dodatnu dimenziju...krenimo!

1. CRVENA ZVEZDA (1-0)

- Split nije merilo, ali ono što smo najavili, to smo i gledali – agresivnost, odbrana, a i šut je funkcionisao. Na ovakvim procentima, Zvezda je ozbiljan rival.

Izvor: MN Press

2. MEGA BASKET (1-0)

- Ko voli protok lopte – svi volimo. Mega je promovisala novu generaciju klinaca na najlepši mogući način, uz čak 34 asistencije na 37 pogodaka iz igre. Videćemo kako to ide protiv jačih...

3. CIBONA (1-0)

- Skoro pa neshvatljivo lako je Cibona protutnjala kroz Bar – da, znamo da Barani imaju neke kadrovske probleme ali Cibona se predstavila kao gotovo pa plej-of tim.

Izvor: MN Press

4. CEDEVITA OLIMPIJA (1-0)

- "Na zapadu ništa novo" pevao je Bora Đorđević, a to je primenjivo i na ovu ekipu Ceđolimpije – opet smo gledali brzu košarku sa puno šuteva, i Krka tu nije imala šta da kaže.

5. PARTIZAN (1-0)

- Željko era v2.0 počela je u Zadru sa pobedom, ali i nekim pitanjima. Kvaliteta za sada ima dovoljno, igra će se već iskristalisati – to su neke početne procene.

Izvor: MN Press

6. BUDUĆNOST (1-0)

- Aleksandar Džikić je, baš kao i Obradović, počeo svoj drugi mandat pobedom – ali ne i bez znoja. FMP se predstavio mnogo bolje i zadao Podgoričanima dosta muka, od kojih se očekuje veliki napredak.

7. IGOKEA (1-0)

- Igosi su na papiru imali nešto lakši zadatak, vodili, ali i uspeli da ispuste veliko vođstvo. Da li je ovo bio samo loš dan, ili indikator nečega drugog...?

Izvor: MN Press

8. BORAC (0-1)

- Čačani su došli već polu-prežaljeni, ali je četa Marka Marinovića skupo prodala svoju kožu. Hanter Hejl je veliko pojačanje, a videli smo svašta i od visokih. Čini se da će biti stabilni.

9. FMP (0-1)

- Ekipa iz Železnika nije zauzela visoko mesto u inicijalnim procenama, međutim zamalo su iznenadili Budućnost u Morači. Opstanak je ipak prvi prioritet, a ako nastave ovako, ko zna.

10. ZADAR (0-1)

- Partizan je došao po bodove, ali se Zadar potrudio da ih ne da bez borbe. Uz ovakvu partiju, domaći teren biće čvrsta garancija bezbedne sezone.

11. MORNAR (0-1)

- Barani su se trudili, u par navrata i zamalo stizali, ali prosto nisu mogli da ispariraju mladim, energičnim Cibosima. To na stranu – izgledali su jako loše u navratima. Biće ovo dug put do borbe za plej-of.

Izvor: YouTube/KK Mornar Bar

12. KRKA (0-1)

- Momci iz Novog Mesta su došli, probali, nije im uspelo i vraćaju se relativno neopterećni. Njihov opstanak se čuva u „Štukelju“ i to svi znamo.

13. SC DERBY (0-1)

- Dobrodošli u ABA ligu momci. Samo toliko.

14. SPLIT (0-1)

- Svakako neće svaki tim biti nemilosrdan kao Zvezda u Pioniru, ali Splićani će morati jako brzo da povežu redove ako bi da im ova sezona protekne koliko-toliko bezbedno.