Košarka

ČOVIĆ DOBIO POKLON, PA VIDEO KO GA JE ZAMENIO: FMP ima nove vođe - Nerandžić i Radonjić srušili Igokeu!

Autor Mladen Šolak

"Panteri" ostvarili značajnu pobedu u prvoj utakmici na svom terenu!

Izvor: MN Press

FMP je pobedio Igokeu i trijumfalno doveo novu sezonu ABA lige u Železnik.

Uoči utakmice direktor ABA lige Milija Vojinović uručio je poklon dugogodišnjem kapitenu "pantera" Filipu Čoviću za čak 201 odigrani meč u regionalnom takmičenju, a doskorašnji plejmejker uživo je video nove vođe ekipe.

Sada su to plejmejker Marko Radonjić (28) i krilo Nenad Nerandžić (25) i obojica su sa po 18 ubačenih poena predvodili tim u trijumfu protiv prošlosezonskog učesnika plej-ofa.

Tim mladog trenera Nenada Stefanovića (36) stekao je dvocifrenu prednost u prvoj četvrtini pogotkom Nerandžića (za 19:9 u 6. minutu) i do kraja meča je taj "plus" čuvao. U svakoj četvrtini beogradski tim je bar po jednom imao dvocifrenu prednost i na kraju stekao veoma važnu pobedu.

Pogledajte slike iz Železnika:

FMP-u se na startu sezone predviđa borba za ostanak u ligi i u sklopu te trke "panterima" će ovi bodovi biti jako značajni uoči duge takmičarske 2021/22.

Sa druge strane, Igokea se u prvom kolu namučila u pobedi protiv Borca (91:89), a večeras pokazala da će joj biti potrebno još vremena da trener Dragan Bajić "složi kockice" i da tim zaigra kao i njegovi prethodni sastavi.

Pogledajte najbolje poteze utakmice:

FMP Igokea
Izvor: YouTube/AdmiralBet ABA League

FMP: Nevels 11, Pavićević, Vujičić 3, Džons 13 (9 as), Šaranović 9, Nikolić 2, Tasić 10, Radonjić 18, Izundu 5 (8 sk), Nerandžić 18, Lakić.

IGOKEA: Startks 11, Robinson 8, Tanasković 2, Radanov 9, Jošilo 12, Talić, Ilić 4, Stivens 8, Voler 14, Fundić 2, Đorđević 11.

Rezultati 2. kola regionalne lige

Studentski centar - Zadar 94:78
FMP - Igokea 89:81

U subotu

Krka - Mornar 17

U nedelju

Borac - Cedevita 19

U ponedeljak

Cibona - Mega 18
Crvena zvezda - Budućnost 21

Odigrano u četvrtak

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt