Sprema se derbi

VIDELI SMO ŠTA JE BILO PROŠLE SEZONE! Dejan Radonjić pred derbi otkrio još jedan problem - I Holins povređen

Autor Mladen Šolak

Trener crveno-belih najavio meč protiv Budućnosti podsetivši i na prošlosezonski duel dva tima u "Pioniru". "O njihovim ambicijama govori povratak Džikića na klupu"

Izvor: MN Press

Crvena zvezda i Budućnost odigraće u ponedeljak od 21 veliki "jadranski" derbi, kojim će biti zatvoreno drugo kolo ABA lige.

Dan uoči utakmice, trener crveno-belih Dejan Radonjić govorio je o zdravstvenoj situaciji u ekipi, koja nije dobra.

"Posle odigrane utakmice u Istanbulu, očekuje nas duel protiv ekipe Budućnost sa kojom smo ne tako davno odigrali mečeve za titulu u ABA ligi. I ovoga puta, nažalost moram da počnem od zdravstvene situacije kao i protiv Fenerbahčea. Lazića i Vajta neće biti u timu, Cirbes je u izolaciji zbog kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca, njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku, da li ćemo i u kolikoj meri moći na njih da računamo".

Nažalost, tu nije kraj povredama.

"Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom koji je nakon proklizavanja u utakmici Evrolige sa Fenerbahčeom zaradio povredu i pitanje je da li će moći da odigra utakmicu u ponedeljak", rekao je Radonjić najavljujući utakmicu za klupski sajt.

Komentarišući sutrašnjeg rivala, crnogorski stručnjak govorio je o kvalitetu Podgoričana i na terenu i na klupi, na koju je ovog leta opet seo Aleksandar Džikić.

"Naš rival, ekipa Budućnosti je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva igranja na najvišem nivou. Takođe, povratkom trenera koji je doneo trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše!", dodao je šef struke crveno-belih.

Radonjić je pozvao navijače da ispune "Pionir".

"Jako je važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bismo odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni 'impuls' da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku uz sve probleme. I da smo kompletni, sigurno bi nas čekao težak meč, a u ovim okolnostima svi segmenti su važni da savladamo izuzetno kvalitetnu Budućnost. Ova utakmica je izuzetno značajna bez obzira što je tek drugo kolo u pitanju, ali videli smo prošle sezone koliko je važna kada je Crvena zvezda izgubila upravo utakmicu druge runde u Beogradu protiv istog protivnika, i taj meč je imao mnogo značaja na dalji tok takmičenja", zaključio je trener Crvene zvezde.