Uživo

ZVEZDA DOBILA DERBI U "TUČI", MITAR I KALINA SE VRATILI KUĆI! Žestoka borba u Pioniru, šampionski tandem za VAŽNU pobedu

Pobeda Zvezde i u drugom kolu ABA lige, ovog puta protiv velikog rivala. Povratnici zablistali i poveli ekipu ka potencijalno jako važnoj pobedi!

Izvor: MN Press

Derbi u ABA ligi Crvena zvezda rešila je u svoju korsit - 71:63 (19:14, 18:15, 8:18, 6:16)

U hali Pionir branilac titule savladao je Budućnost, a meč prošlogodišnjih finalista obeležili su Luka Mitrović i Nikola Kalinić, tandem koji bi mogao da bude glavna snaga ekipe kroz celu sezonu!

Kada je ekipa potpuno stala, proradio je bivši kapiten kluba. Krilni centar koji je prethodne sezone nosio dres Budućnosti večeras je tom timu postigao 11 uzastopnih poena Zvezde! Od početka treće deonice, pa sve do početka četvrte, on je bio jedini košarkaš u crveno-beloj opremi koji je postizao poene.

Ta njegova serija držala je Zvezdu u igri nakon što su Podgoričani u trećem periodu stigli do preokreta.

Iako je Zvezda već u drugoj četvrtini imala komotnu, dvoicfrenu razliku na svojoj strani, Budućnost se nije predala. Ekipa Aleksandra Džikića je, pre svega preko Di-Džej Silija, uspela da pronađe rešenje za odličnu odbranu Zvezde koja je potpuno popustila u trećoj deonici.

A onda je Zvezda krenula u prelomnu seriju 15:1, kojom je povela 60:48 u poslednjoj četvrtini i prelomila meč.

Dugogodišnjem saigraču u pravom trenutku priključio se Nikola Kalinić Još jedan košarkaš koji se ovog leta vratio u klub imao je veoma bitnu ulogu u finišu utakmice, iako je do tada imao veoma loš.

Šutiranje 2/10 iz igre je ispod njegovog nivoa, ali odbrana i borbenost nisu bili sporni ni u tim trenucima. Jednom odličnom odbranom je ukrao loptu ispred Vilija Rida, a zatim i položio u koš u kontri, što je bio signal da se potpuno vratio u meč.

Pored Mitrovića, Kalinića i Silija, veoma primetan večeras bio je i pomenuti Vili Rid. Pravio je mnogo problema i ubacio čak 19 poena u koš Zvezde, koja u ovom momentu ima samo jednog klasičnog centra u ekipi - Ognjena Kuzmića. I on je večeras bio sasvim dobar, pošto je ubacio 13 poena, ali zbog problema sa ličnim greškama Radonjić je morao da mu dozira minutažu.

Večerašnji meč bio je veoma nebičan za Marka Jagodića-Kuridžu (4 poena) i Nikolu Ivanovića (bez poena). Njih dvojica su zaigrali protiv timova u kojima su do skoro nastupali, a delovalo je da nema ''zle krvi'' između dvojice košarkaša i njihovih bivših timova.

Statistika:

Crvena zvezda: Gušić, Lazarević 2, Volters 3, Uskoković 3, Davidovac 9, Mitrović 19, Kalinić 13, Dobrić 9, Simonović, Ivanović, Kuzmić 13, Popović.

Budućnost: Kobs 6, Atić 2, Šehović, Micov 11, Barović, Sili 19, Nikolić 1, Jagodić-Kuridža 4, Drobnjak 2, Vajli, Popović 3, Rid 15.

Pogledajte sve rezultate 2. kola ABA lige i tabelu takmičenja!

23:51

SVI PRIČAJU O LAZAREVIĆU!

Mladi košarkaš Crvene zvezde doživeo je težak pad na meču protiv Budućnosti. Reakcije Aleksandra Džikića i Dejana Radonjića, kao i prve informacije o mladom košarkašu!

23:43

Ovako je izgledao meč u Pioniru!

23:40

Pogledajte najbolje detalje!

Crvena zvezda Budućnost
Izvor: YouTube/Aba League
22:53

Kraj - 71:63!

Zahvaljujući Luki Mitroviću i Nikoli Kaliniću, Crvena zvezda je stigla do pobede!

22:51

Kalinić i tačka - 71:56!

Trojka sjajnoj košarkaša crveno-belih za overu trijumfa u Pioniru!

22:42

Dobrić - 65:52!

Pogodio je bek Crvene zvezde sa centralne pozicije, a odmah u sledećem napadu dosuđena je lična greška Viliju Ridu prilikom postavljanja bloka. Sada je zvezda blizu pobede u derbiju ABA lige!

Izvor: MNPress
22:40

Poen za poena - 62:52!

Ekipe su ušle u ritam, napadi se realizuju na obe strane, a to za sada više prija Crvenoj zvezdi. Srpski tim ima dvocifrenu prednost na četiri minuta do kraja meča!

22:33

Tajm-aut Džikić - 56:47!

Zvezda se probudila, Kalinić položio nakon ukradene lopte, a trener Budućnosti morao da pozove tajm-aut!

Još tačno 7 minuta do kraja utakmice u Pioniru!

22:31

Volters za 3 - 54:47!

Nekako neprimetno Crvena zvezda je stigla do opipljive prednosti. Nakon ofanzivnog skoka Simonovića drugi napad je u koš za tri poena pretvorio Nejt Volters!

22:30

Jagodić-Kuridža nije imao sreće!

Pre ovog neverovatnog koša, sudije su mu dosudile korake.

22:27

Kalinić - 51:47!

Nije odustao od šuta, verovao mu je i kad nije išlo, pa se vratilo pogotkom sa skoro devet metara. Nikola Kalinić se pojavio u hali!

22:26

LUKA MITROVIĆ - 48:47!

Napravio je seriju od 11 poena mitrović, jedini strelac Zvezde u drugom poluvremenu. Ovog puta je u kontri pogodio uz faul, a zatim realizovao i dodatno slobodno bacanje!

Izvor: MNPress
22:24

KRAJ 3/4 - 45:47!

Podgoričani su tokom ove deonice napravili preokret, pre svega jer u Zvezdi nije bilo raspoloženih! Jedini koji je igrao bio je Luka Mitrović, strelac svih osam poena za Zvezdu u ovom periodu. Na drugoj strani, Budućnost je postigla 18 poena i pred poslednjih deset minuta košarke ima rezultat na svojoj strani.

22:20

Novi promašaj Kalinića - 45:46!

Luka Mitrović je jedini igrač Crvene zvezde koji poentira u ovim trenucima, a Nikola Kalinić se baš muči.

0/4 za dva poena i 1/5 za tri poena večeras šutira najbolji igrač crveno-belih!

Izvor: MNPress
22:17

Nova serija Budućnosti - 41:46!

Pogodio je jedno slobodno bacanje DJ Sili, zatim trojku iz ćoška Vladimir Micov, a onda je iskusni košarkaš dodao i dva slobodna bacanja. Što se tiče treće deonice ovog meča, Budućnost vodi 17:4!

22:13

Mitrović vraća Zvezdu - 41:40!

5/5 iz igre za nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, koji je njen jedini strelac u trećoj deonici!

Izvor: MN Press
22:11

Prvi poeni Zvezde u 3/4 - 39:40!

Nakon pet minuta igre u drugom poluvremenu, Zvezda prekida post. Nejt volters je ukrao loptu i istrčao kontru, a zatim pasom iza leđa uposlio Luku Mitrovića koji je lako zakucao.

Ukupno pet minuta i 17 sekundi Zvezda nije dala poene!

22:08

SERIJA BUDUĆNOSTI - 37:38!

Vodi ekipa iz Podgorice, tim koji je postigao poslednjih 12 poena na ovom meču. DJ Sili je ušao u seriju i sada ga je veoma teško ''ohladiti''.

22:06

Treća lična Kuzmića - 37:36!

Mora Radonjić da traži tajm-aut.

U problemima su crveno-beli. Skoro četiri minuta nisu postigli koš, jedini centar je rano ušao u problem sa ličnim greškama, a DJ Sili je pogodio težak šut preko ruke i približio Budućnost na poen zaostatka. Dugo nisu bili ovako blizu!

22:04

Vratila se Budućnost - 37:34!

Serija 5:0 na početku treće deonice, bez ijednog primljenog koša, vraća Podgoričane u utakmicu. Crvena zvezda za tri minuta nije postigla nijedan poen!

Izvor: MNPress
22:01

Nastavljamo...

Nakon prvih 20 minuta košarke rezultat je 37:29.

Startne petorke na početku treće četvrtine su:

Crvena zvezda - Ivanović, Lazarević, Dobrić, Davidovac, Kuzmić

Budućnost - Kobs, DJ Sili, Micov, Jagodić-Kuridža, Rid

21:55

Najbolji potez prvog poluvremena!

Snažno je zakucao Vili Rid, centar gostujućeg tima.

21:53

Čeka nas još 20 minuta sjajne košarke!

21:50

Statistika!

Crvena zvezda

  • za 1 poen - 3/5
  • za 2 poena - 11/18
  • za 3 poena - 4/10

Budućnost

  • za 1 poen - 6/9
  • za 2 poena - 10/25
  • za 3 poena - 1/7
21:48

Statistika!

Najefikasniji u redovima srpskog tima tokom prve dve četvrtine su Ognjen Kuzmić i Dejan Davidovac sa devet postignutih poena. U Crvenoj zvezdi ih prate Luka Mitrović sa šest i Ognjen Dobrić sa pet poena.

U timu Podgoričana vili Rid je ubacio devet poena, DJ Sili pšet, a Kobs i Micov po četiri poena!

21:45

POLUVREME - 37:29!

DJ Sili je pogodio samo jedno bacanje, ali je kod drugog bio budan Atić. Uhvatio je loptu i asistirao Viliju Ridu, koji je još jednom iskoristio priliku da zakuca!

Izvor: MNPress
21:44

Sjajan napad Zvezde - 37:26!

Ognjen Dobrić je pogodio za tri iz samog ugla, a tome je prethodila odlična akcija. Rotirali su on i Lazarević, Mitrović ''iskočio'' u blok Ivanoviću pa se sjajno odmotao, a ključnu ulogu imao je i Davidovac koji je crnogorskom košarkašu poslužio za ''dupli pas''.

21:42

Drugi Radonjićev tajm-aut - 34:26!

Uskoković je bio samo polovičan sa linije penala, a iskusni Vladimir Micov prelepo položio loptu u koš nakon prodora. Trener Crvene zvezde crta poslednju akciju u prvom poluvremenu!

Izvor: MNPress
21:39

Poslednji minut - 33:24!

Ostalo je manje od 60 sekundi do poluvremena, a Crvena zvezda će imati slobodna bacanja za novu dvocifrenu prednost!

21:36

Radonjićev tajm-aut - 28:22!

Na tri minuta do kraja druge četvrtine, trener crveno-belih mora da traži tajm-aut. Njegova ekipa je izgubila napadački ritam, a pogocima Jagodić-Kuridže i Rida Budućnost je napravila seriju 4:0.

Izvor: MNPress
21:31

Treća lična Kalinića - 28:18!

Pogodio je Ognjen Kuzmić za prvu dvocifrenu prednost domaćeg tima, a zatim je Nikola Kalinić napravio treći faul. To bi mogao da bude problem crveno-belima.

21:30

Davidovac - 26:18!

Pravi Crvena zvezda seriju 5:0 na polovini druge četvrtine!

Pogodio je Aleksa Uskoković nakon što mu je ostavljeno previše prostora, a zatim je Dejan Davidovac trojkom naterao Džikića da zatraži tajm-aut!

Izvor: MN Press

21:26

Neefikasno - 21:18!

Igra se tri i po minuta u drugoj četvrtini, a videli smo samo šest poena u tom periodu.

Budućnost vodi 4:2 u drugoj deonici, ali i dalje ima rezultatski zaostatak.

21:23

Stalno priča DJ Sili - 21:16!

Amerikanac je pogodio na jednoj, a Luka Mitrović na drugoj strani, ali u centru pažnje je ipak DJ Sili. Iskusni američki košarkaš sve češće razgovara sa sudijama!

Izvor: MNPress
21:20

Kraj četvrtine 19:14!

Imala je Budućnost i šut u poslednjoj sekundi da prednost bude manja, ali nisu pogodili!

21:19

Riiiiiiid - 19:14!

Monstruozno zakucavanje Amerikanca koji je ostao sam nakon što je Jagodić-Kuridža promašio zicer, pa se izborio za ofanzivni skok.

21:16

Davidovac - 19:12!

Deluje da bi Zvezda mogla da se odlepi uskoro, ukoliko ovim tempom nastavi da igra i na početku druge četvrtine.

Dejan Davidovac je ostao sam i pogodio za tri poena, pa je sada na snazi i najveća prednost na ovom meču - ''+7''!

21:15

Na terenu je Ivanović!

Prvi put u dresu Crvene zvezde, Nikola Ivanović igra protiv tima u kom je proveo najveći deo svoje karijere!

Izvor: MN Press
21:09

Kuzmićeva serija - 12:7!

Nikola Kalinić je pogodio za tri poena, ali je nakon toga Ognjen Kuzmić vezao pet poena. Uz dva pogotka za dva poena ubacio je i dodatno slobodno bacanje nakon jakog faula pod košem.

Izvor: MN Press

21:07

Poklon za Jagodić-Kuridžu!

Izvor: MN Press
21:06

Tvrdo - 4:5!

Nakon tri minuta košarke u hali Aleksandar Nikolić, samo devet postignutih poena.

Kuzmić i Davidovac su pogađali za dva poena u redovima Zvezde, Rid je pogodio za dva, a Popović za tri poena za budućnost.

21:02

Sudije!

Trojka koja će deliti pravdu u Pioniru: Damir Javor, Mario Majkić i Luka Kardum.

Izvor: MN Press
21:01

STARTERI!

Crvena zvezda:

Volter, Lazarević, Davidovac, Kalinić, Kuzmić

Budućnost:

Popović, Kobs, Micov, Jagodić-Kuridža, Rid

20:56

Spremni?

U ekipi Crvene zvezde neće biti Ostina Holinsa, koji se požalio na povredu nakon meča protiv Fenerbahčea, ali Dejan Radonjić je saznao i dobre vesti. Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac nalaze se u timu i mogli bi da zaigraju protiv Podgoričana.

20:37

Pogledajte detalje sa zagrevanja!

Ovako je trenutno u Pioniru!

20:29

Očekivanja Zvezde!

U izjavi pred meč protiv tima koji je nekad vodio, Dejan Radonjić je govorio o budućnosti, Aleksandru Džikiću i povredama koje muče njegov tim... Pročitajte sve što je pričao trener Zvezde!

20:19

Očekivanja Budućnosti!

Pred gostovanje Crvenoj zvezdi izjave o derbiju drugog kola ABa lige davali su lider Podgoričana i doskorašnji igrač beogradskog tima.

Vladimir Micov, koji dobro poznaje crveno-bele, veruje u pobedu, dok je Jagodić-Kuridža u neobičnoj situaciji jer je do skoro trenirao na koševima koje će sada ''napadati''.

19:37

Dobro veče!

Derbi drugog kola ABA lige igra se od 21:00 u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić. Crvena zvezda će ugostiti Budućnost u meču timova koji su se prethodnih godina često sastajali i u finalu regionalnog takmičenja.

I u ovoj sezoni ekipe imaju najveće ambicije, a takmičenje su započeli pobedama u prvom kolu.

Tekstualni prenos susreta pratite na MONDU!

Ukratko

  • Zvezda pobedila u prvom ABA derbiju
  • Crvena zvezda - Budućnost 71:63
učitaj još +