ŠESTA LIČNA: OVO SU PETORICA NAJBOLJIH U ABA LIGI! Edin i Miloš u podkastu odabrali idealnih 5 na Jadranu (VIDEO)

Novitet u ovoj emisiji, inače, je i Šesta Lična Petorka Kola – a ko je stekao pravo da bude nominovan za istu, pa...moraćete da pogledate podkast da bi to saznali!

Mondo

I drugo kolo ABA lige donelo je velika iznenađenja – odigran je prvi bitniji jadranski derbi, Derbi je upisao prvu pobedu, a većina favorita nastavila je stabilan hod ka vrhu tabele. Drugim rečima – pregršt materijala za Miloša i Edina!

Pogledajte i poslušajte:

U utakmici kola, Crvena zvezda je u Pioniru savladala Budućnost u čvrstoj i beskompromisnoj utakmici. Vodila je Zvezda na poluvremenu, pa su ih Podgoričani stigli i prestigli, ali u četvrtoj četvrtini šampion je dodao gas i stigao do velike pobede. Briljirao je Luka Mitrović, a odličnu partiju pružio je i Nikola Kalinić. Vama samo ostaje da se pitate koliko je napora uloženo da se u prethodnu rečenicu negde ne ubaci reč "povratnik".

Sigurnim korakom nastavlja i Partizan, koji je drugu pobedu sezone upisao u Split. Nisu "žuti" bili dorastao protivnik crno-belima, koji su sa rutinskih 2-0 završili svoj mali "roud trip" po Dalmaciji. Ponovo je na visini zadatka bio Edinov MVP favorit Zek Ledej, a razigrao se i Alen Smailagić. Videli smo i debi Gregora Glasa, koji se „grobarima“ predstavio sa sedam poena.

Ništa manje rutine nije demonstrirala ni Cedevita. Iako se Miloš nadao dobroj utakmici kraj Morave, Jaka Blažič i drugari lagano su prestrojili domaćine u napadački izuzetnoj utakmici. Borac je propustio svoje prilike, a svaki propust nemilosrdno su na smenu kažnjavali Pulen, Edžam, Ogast i drugi.

Odličnu utakmicu odigrali su Cibona i Mega u "Dražnovom Domu". Mega je vodila i sa šesnaest razlike u jednom trenutku, ali su se Cibosi presabrali, izborili produžetak, a zatim na krilima sjajnog Nejtana Riversa (24 poena i 13 skokova) došli i do pobede. Briljirao je i "onaj drugi" Vildosa sa 23 poena, a odlično je u završnici odigrao Amar Gegić, koji je frizurom i stavom podsetio Miloša na najbolje dane Jasenka Houre, negde tamo iz faze albuma „Crno-Bijeli Svijet“.

A na ostalim utakmicama – ništa manje veselih detalja. Rok Stipčević postigao je rekord karijere u ABA sa 33 poena, od čega čak devet trojki iz deset pokušaja – njegov rafal pomogao je Krki da bez previše muke zada nove probleme Mornaru i Mikiju Pavićeviću, koji su sada već u ozbiljnoj dilemi kako dalje. Prštalo je i u Železniku gde je FMP skinuo skalp Igokei, koja je naovestila neke probleme u prethodnom kolu i meču sa Borcem – Nerandžić i Radonjić ubacili su osam trojki i trideset i šest poena, preko čega Igosi nisu uspeli da pređu.

Za kraj, spomenimo i istorijsku prvu pobedu za SC Derbi, koji su predvođeni Moto GP legendom Vinjalesom i starim znancem Megijem trojkama zakopali Zadar.

Uživajte, i ne zaboravite – u petak počinje NBA najava!

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.