Nezadovoljni

ENERGETSKA NULA, NISMO MOGLI NIŠTA DA POGODIMO! Zvezdin dvojac besan na sebe posle poraza: Minus 22 je katastrofa!

Autor Nikola Lalović

Njih dvojica su "vukli" Zvezdu i u Laktašima, ali nisu uspeli dovoljno da se istaknu da bi doneli preokret.

Izvor: Igokea/Nenad Vuruna

Crvena zvezda je doživela prvi poraz u novoj sezoni ABA lige pošto je Igokea bila bolja u Laktašima sa 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:24).

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Nikola Kalinić bili su vidno razočarani porazom , a Mitrović je istakao da je ključ poraza bio u prvom poluvremenu koji je njegova ekipa izgubila sa 22 poena razlike. 

"Definitivno, utakmica je maltene bila gotova u prvom poluvremenu, energetski nula sa naše strane. Dozvolili smo toliko laganih poena, toliko izgubljenih lopti, otvorenih šuteva Igokee", rekao je krilni centar crveno-belih.

Iako je posle njegovih poena Crvena zvezda uspela da stigne na -5 u poslednjoj četvrtini na kraju nije tim Dejana Radonjića stigao da se vrati u meč. 

"Iz tog našeg lošeg ritma ništa nismo mogli da pogodimo, posle smo pokušali u drugom delu da se vratimo, smanjili razliku, ali falilo je malo snage, malo pameti u tim trenucima kad je mogla da se okrene utakmica. Ništa, čestitam Igokei, imaju odličan tim, dobro su se spremili za meč, fizički mogu da odgovore na našu igru i to smo večeras iskusili", rekao je Mitrović.

Nikola Kalinić je takođe ponovio da je Igokea bolje ušla u meč i da je prvo poluvreme tim Zvezde odigrao katastrofalno. 

"Čestitam domaćinu na sjajnoj utakmici, ušli su kako treba da se uđe u meč, mi smo iz nekih objektivnih i nekih subjektivnih razloga odigrali loše prvo poluvreme i to nam se obilo o glavu. Gubiti 22 poena razlike na poluvremenu je katastrofalno, ali šta da se radi. Vratili smo se, pokušali tu smo negde bili, ali nismo imali 'gasa' posle Tel Aviva i Budućnosti. Malo nam je falilo goriva, Igokea je sjajno pripremila i odigrala utakmicu, ali opet mislim da nije realno da Zvezda gubi na poluvremenu od Igokee sa 22 razlike", naglasio je Kalinić.