Uh!

DALAS BRUTALNO ZGAZIO RIVALA - LUKA NIJE BLISTAO, BOBI NIJE IGRAO: Ovo se desilo samo JEDNOM u istoriji NBA lige!

Autor Dušan Ninković

Impresivan rezultat za Teksašane, koji su se poigravali u Severnoj Karolini.

Izvor: Profimedia

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Šarlot Hornets (127:59) u pripremnoj utakmici pred sam start NBA lige, a na ovom meču postavljen je i jedan rekord. Pobeda od 68 poena razlike, čak devet više nego što su igrači Šarlota postigli za 48 minuta na terenu, najveća je u istoriji pripremnih utakmica u NBA.

Ovo je ujedno i izjednačenje najveće razlike između dva tima, a rekord je do sada samostalno držao Klivlend koji je u decembru 1991. godine savladao Majami 148:80!

Šarlot Hornets - Dalas Maveriks 59:127 (17:24, 13:37, 11:30, 18:36)

I ova pobeda Dalasa mogla je da bude daleko ubedljivija da je svoje veče imao najbolji igrač tima. Luka Dončić proveo je na terenu 26 poena i uz veoma loše procente šuta ubacio samo deset poena. Zato su glavnu ulogu na parketu imali Tim Hardavej Jr sa 20 poena i Kristaps Porzingis koji je postigao 17 poena.

Dalas je meč završio sa šestoricom dvocifrenih igrača, a samo oni postigli su 82 poena! Da ostatak tima nije igrao, to bi bila ubedljiva pobeda za tim iz Teksasa.

Odlukom trenera Boban Marjanović nije nastupio na ovom meču, pa publika u Šarlotu nije imala prilike da vidi njegova zakucavanja sa zemlje ili trojke iz ugla koje su mu tokom priprema za predstojeću sezonu postale zaštitni znak. Kao što nisu mogli da vide neki novi Dončićev koš ramenom...