ZAŠTO?

POPOVIĆ OTPUSTIO HRVATA, NOVINAR TVRDI DA JE OVO RAZLOG: Svi se smeju snimku - "Čudi me da nije pešačio do kuće"

Autor Milutin Vujičić

Jeste da su pripreme, ali ovo se ne radi.

Izvor: Twitter/DonHarris4/Screenshot

San Antonio odlučio je da raskine ugovor sa talentovanim hrvatskim košarkašom Lukom Šamanićem (21, 211cm) pošto nije ispunio očekivanja odlazećeg trenera Grega Popovića.

Pre dve godine draftovali su ga kao 19. pika prve runde i imali velika očekivanja od njega, povremeno je dobijao šansu i prošle sezone odigrao 33 meča za Spurse, potom dobio priliku i u predsezoni, ali odlučili su da prekinu saradnju pošto im se neke stvari nisu dopadale kod njega.

Američki novinar Don Haris misli da je razlog prekida saradnje njegovo nezalaganje na utakmicama, posebno jedna akcija u kojoj je samo odustao od igrača Orlanda i dopustio mu da upiše lake poene.

"Spursi su danas objavili da su otpustili Luku Šamanića. Znao sam da će se ovo desiti nakon što je odustao od jurenja protivnika prošle večeri. Predobro poznajem Grega Popovića. Odmah smo pričali o tome, a jedan je rekao 'čudi me da nije pešačio do kuće'", napisao je Amerikanac.

Pogledajte tu akciju!

Ekspresna reakcija Spursa govori da veliki talenat iz Hrvatske nije zadovoljio, niti potvrdio potencijal koji je pokazivao u Barseloni i Olimpiji, ali će se iz SAD bar vratiti sa lepim novcem.

Nakon raskida ugovora, Spursi su dužni da mu isplate tri miliona evra, a verovatno je da će sada u Evropu.