Derbi

SRBIN POBEĐIVAO PARTIZAN SA CIBONOM, A SAD PORUČUJE: Uživaću protiv najboljeg, te pobede nam otežavaju posao!

Autor Nikola Lalović

Vladimir Jovanović pravi sjajne rezultate u Ciboni, a sada ga čeka najteži meč od starta sezone.

Izvor: MN Press

Partizan i Cibona su jedine neporažene ekipe na startu ABA lige, a to će se posle tri kola promeniti. Crno-beli idu na noge hrvatskom predstavniku u "Draženov dom", a tu ih čeka dobro poznato lice. 

Vladimir Jovanović je kao trener FMP-a dugo vodio bitke sa Partizanom, a pred početak ove sezone pobedio je crno-bele u pripremnom meču. Nedavno je u intervjuu za MONDO istakao da njegov tim ove sezone ima pobednički karakter, ali da ne treba previše poleteti na startu. 

"Napravili smo selekciju dobrih, kvalitetnih mladih igrača, dobra je i doselekcija tima, imamo dužu klupu i dobro smo odradili pripreme. Uz to su svi igrači generacijski bliski, pa je atmosfera dobra što je i preduslov dobrih rezultata. Ekipa ima karakter pobednika i cilj je i bio da svaku utakmicu odigramo najbolje što možemo. Uspeli smo to u prva tri kola. Videćemo koliko će to trajati. Nismo imali neki cilj po broju pobeda, nismo razmišljali na taj način, već postepeno i da pokušamo da svakog protivnika pobedimo", rekao je on za MONDO. 

Pričao je naravno i o ovom meču, a iako je ovo duel dva bivša prvaka Evrope Cibona prethodnih godina nije bila na očekivanom nivou. 

"To je derbi, jer igraju dva tima koja mnogo znače u svetu košarke. Nažalost, Cibona godinama ne igra na tom nivou gde je nekada bila, taj meč će privući veliku pažnju i rezultatski je interesantno, jer su obe ekipe bez poraza. Svi smo svesni da je Partizan u ovom trenutku favorit, pa i na našem terenu. Ulazimo spremni da pokažemo talenat, da budemo što duže u utakmici i da iskoristimo sve prilike koje nam se ukažu", dodao je on. 

Prošle godine je Cibona sa Jovanovićem na čelu savladala Partizan, ali taj meč nije previše uporediv, jer su se oba tima prilično promenila. A kada je pobeda u Opatiji na pripremnom turniru u pitanju Jovanović je istakao da to može biti samo porblem. 

"To što smo ih pobedili može da nam bude i otežavajuća okolnost. Uvek kažem da su te pripremne utakmice važne, ali su u isto vreme potpuno različit sport u odnosu na zvanične mečeve. Očekujem motivisanog rivala, kvalitetnog. Biće pojačani i za Pantera i Smailagića koji nisu igrali u tom duelu", dodao je on.

Na kraju je istakao da će uživati u meču gde će sa druge strane imati najboljeg evropskog trenera svih vremena. 

"Nema potrebe govoriti o svemu što je Željko uradio u karijeri. On je verovatno najbolji evropski trener svih vremena. Pitanje je da li neko može da nadmaši njegove uspehe. Za nas trenere je veliki izazov biti na suprotnoj strani terena. Uživaću definitivno", zaključio je on. 

Meč počinje od 19 časova.