Svima za nauk

NBA ZVEZDA IZGUBILA 110.000.000 DOLARA, A SAD OTKRILA I KAKO: Mercedesi, Bentliji, Roleksi, SEKA i provodi sa 10 ortaka!

Autor Nikola Lalović

Novac je samo odjednom nestao.

Izvor: Youtube/printscreen/Bloomberg Quicktake/Profimedia

NBA zvezde dobijaju ogromne ugovore prethodnih nekoliko decenija, ali nakon karijere je mnogo onih kojima ne ostane mnogo. Jedan od njih je bivši legendarni krilni centar Bostona Entoan Voker, koji je proglasio bankrot. 

On je u karijeri zaradio 110.000.000 dolara igrajući za Boston, Dalas, Atlantu i Minesotu tokom 12 NBA sezona. Draftovan je sa 19 godina, bio je u ligi 12 godina, postigao preko 15.000 poena i tri puta je bio Ol-Star.

Ima i šampionski prsten sa Majamijem iz 2006. godine kada je igrao u ekipi sa Dvejnom Vejdom, Šekilom O'Nilom i Alonzom Morningom, a čim je došao u NBA krenuo je da troši novac.

"Kada vas draftuju u junu, dobijete prvu platu u novembru. Od prve plate sam kupio kuću mojoj mami. Ispregovarao sam sa timom da veliki deo novca dobijem unapred, što se inače ne dešava. Ali uspeo sam to da uradim i kupio sam mami kuću", počeo je Voker. 

Kada je počeo da zarađuje NBA milione, bilo je mnogo gladnih usta za nahraniti, ali i mnogo prijatelja željnih slave i provoda. 

"Ja sam najstarije od šestoro dece i imam dvoje sopstvene dece, a uz to porodicu i prijatelje sa kojima sam jako blizak, sa kojima sam odrastao. Uglavnom sam uvek bio sa osam ili devet momaka sa kojima sam odrastao i hteo sam da oni imaju isti stil života kao i ja", iskren je bio Voker.

Izvor: Profimedia

Mislio je da će novac stalno dolaziti na račun, pa je redovno kupovao nakit i luksuzne automobile, skupe satove...

"Mnogo egzotičnih automobila i nakita. Imao sam fetiš za automobile kada sam bio mlađi, posedovao sam po pet ili šest odjednom. Ali su to bili Bentliji, Mercedesi, najskuplji automobili. Obožavao sam dizajnerske satove, rolekse... Išli smo na odmore zajedno, u Kankun u Portoriko i sa mnom je išlo po 10 ljudi kojima sam plaćao putovanja, hranu, smeštaj...", ispričao je on. 

Imao je pored sebe ljude koji su ga savetovali da to ne radi, ali mladost - ludost!

"Imao sam finansijskog savetnika, ali kao mlad i arogantan momak nisam ga slušao."

Na kraju mu je presudila svetska ekonomska kriza iz 2007. godine, pošto je baš tad uložio novac u nekretnine.

"Mnogo novca sam izgubio kockajući se, a najveći deo sam izgubio investirajući u nekretnine kada se desila kriza 2007/08. Uz moj stil života, to je doprinelo mom bankrotu", zaključio je on.

Tagovi

nba