"Šesta lična"

NBA LIGA - SVE ŠTO TREBA DA ZNATE! Miloš i Edin u MONDO podkastu, sezona može da počne (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Miloš i Edin zaokružili su najavu nove sezone pričom i o Zapadnoj konferenciji. Saznajte šta nas sve čeka u najjačoj ligi na svetu i uživajte!

Izvor: Mondo

Prethodne nedelje ste u NBA najavi Šeste Lične imali priliku da slušate o Istočnoj konferenciji. Sada, vreme je da odemo zapadno od Misisipija – pred vama je pregled zapadne konferencije pred sezonu 2021-22.

Tako da, Danice, skuvaj kafu, skuvaj litar kafe, pa da krenemo!

Naravno, kao i svake bogovetne sezone, Los Anđeles Lejkersi su u užem krugu favorita. "Jezeraši" su ove sezone napravili veteransku selekciju, ali kakvu – Lebronu Džejmsu će se pridružiti Rasel Vestbruk i Karmelo Entoni, čiji "rok trajanja" polako ističe pa će probati nešto da urade uz jednog od najboljih igrača današnjice.

Naravno, mnogo toga zavisi i od zdravlja Entonija Dejvisa, koji je letos ispao iz rotacije kad je saigračima bio najpotrebniji. U "gradu anđela", čini se, ove sezone neće biti srednjeg puta – ili pukovnici, ili pokojnici...

Za visok plasman u regularnoj sezoni, a i u doigravanju, "pobiće" se i Juta Džez i Finiks Sansi. "Džezeri" sa obala velikog slanog jezera su zadržali nukleus ekipe iz prošle sezone i pojačali se Rudijem Gejom koji će učvrstiti stabilnu drugu petorku i potpomoći legendarnog Džordana Klarksona. Kvin Snajder opet ima jak tim, koji je silno motivisan da se "opere" za onu bruku koju su im priredili Klipersi bez Kavaja u plej-ofu. Da li je ovo njihova sezona?

U Finiksu će reći da je njihova sezona trebalo da bude ova za nama, ali Janis i drugari su se pobrinuli da tako ne bude. Sansi imaju "nerešen" račun u kući (ugovor Diandrea Ejtona), ali su i oni kao Juta očuvali ono što je bitno, između ostalog i Krisa Pola, i sada stariji i iskusniji kreću nazad ka finalu. I Edin i Miloš smatraju da je njihova zlatna prilika propuštena, ali ko zna šta krije kasno proleće kad krene "za ozbiljno".

Denver Nikole Jokića nije neki mega-favorit, pogotovo ne bez Džamala Mareja, ali teško je reći da je bez šansi – mada, biće napeto dok se Kanađanin ne vrati (a kad će, ne zna se). Luka Dončić i njegov Dalas su takođe tu negde, a očekuje se određeni iskorak od Golden Stejt Voriorsa, koji ove sezone imaju Srbina kako na parketu (Nemanja Bjelica), tako i na klupi (Dejan Milojević) –naravno, "Ratnici" postaju oni pravi tek tamo negde oko Nove godine, kada se posle dugačke pauze vrati Klej Tompson.

Grupa koja se bori za poslednja plej-of mesta i borbu kroz plej-in uključuje pre svih Los Anđeles Kliperse, koji će bezmalo celu regularnu sezonu odigrati bez prve zvezde Kavaja Lenarda. Tu su i standardno neugodni Portland Trejlblejzersi, koji hvataju "voz poslednje šanse" sa Dejmom Lilardom i Si-Džej Mekolumom, Memfis sa Dža Morentom, Sparsi sa neuništivim Gregom Popovićem...biće zanimljivo ispratiti i šanse Nju Orleans Pelikansa, kojima predviđaju lepe stvari tri godine unazad, ali do konkretnog napretka nikako da dođe.

"Donji dom" je nekako standardan. Sakramento je draftovao Dejviona Mičela, sad ima tri kvalitetna beka u rotaciji, i probaće da se uključi u borbu za plej-in. Minesota uvek ima dobre igrače, ali nešto pođe po zlu, uglavnom rano u sezoni. Od Hjustona i Oklahome ne treba ništa očekivati, mada, Hjuston ima veliki broj zanimljivih pojedinaca na koje treba obratiti pažnju – Oklahoma ima Alekseja Pokuševskog.

Sa ovom najavom, spremni ste za najtvrđe NBA Fantasy izazove, a i za gledanje redovne sezone.

Svakog petka vas na Mondu očekuju NBA podkasti, pa se gledamo i slušamo!