Prilika!

HRVAT STRAŠNO NERVIRAO GREGA, ALI NAŠAO NOVI TIM: Popović ga otpustio, sad dobija drugu NBA šansu!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski košarkaš imaće novu šansu u NBA ligi.

Izvor: MN Press

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić (21) bio je jedan od najvećih talenata evropske košarke, a 2019. godine sa 19. pozicije izabran je na NBa draftu. Nakon dvo godine u San Antonio Sparsima dobio je otkaz, pretpostavlja se i zbog čega, ali je vrlo brzo uspeo da se snađe.

Iako je počelo da se spekuliše o njegovom dolasku u Evropu, Šamanić ostaje u najjačoj ligi na svetu i potpisuje ugovor sa Njujork Niksima!

Po informacijama koje su stigle iz SAD, Luka Šamanić i Niksi potpisali su dvosmerni ugovor koji će mu omogućiti da redovno igrao u Razvojnoj ligi. Nešto slično dešavalo se i u Sparsima.

Tamo je Šamanić imao neke odlične partije za razvojnu ekipu tima iz Teksasa, ali mu Greg Popovič nije poklanjao previše minuta na parketu. Rastanak je zbog toga bio realna opcija, a mnogi su sumnjali da će mladi hrvatski košarkaš dobiti novu NBA priliku.

On je ponikao u mlađim kategorijama Zagreba, nosio je dres Barselone, a iz ljubljanske Olimpije draftovan je u NBA ligu. Za dve sezone u Americi odigrao je 36 NBA mečeva i prosečno beležio 3,8 poena po utakmici.