"Panteri" rastu

STRUČNJACI SE HVATALI ZA GLAVU, NE ZNAJU KOLIKO RADIMO: FMP niže pobede, a trener opominje - još NIŠTA nismo uradili!

Autor Mladen Šolak

U Železniku dobri rezultati stigli pre nego što je bilo ko očekivao, ali "panteri" se ne bune. "Nastavljamo da radimo kao i do sada", kaže trener Nenad Stefanović.

Izvor: MN Press

FMP je hit početka sezone u ABA ligi, što je potvrdio pobedom protiv Mornara u Železniku za skor 3-1.

Posle meča, mladi trener "pantera" Nenad Stefanović rekao je da se pred meč stvorila nerealna slika da je njegov tim favorit.

"Nismo favoriti ni protiv koga u ligi i to svima treba da bude jasno", rekao je on na konferenciji za novinare posle utakmice.

"Oni su na papiru mnogo kvalitetniji tim od nas. Sad, liga je prosto takva da su je 'otvorili' sa 0-3. Mi smo imali produženi eho pobede u Ljubljani, dobili smo medijsku pažnju koju nismo imali, niti je želimo i onda se to osetilo... Takođe, jutros smo saznali da naš kapiten (Marko) Radonjić ne igra, pa smo jutros na sastanku u hali to pokušali da promenimo", dodao je Stefanović.

Posle "skalpiranja" tri favorita u seriji - Igokee, Cedevita Olimpije i Mornara, trener tima iz Železnika čestita svojim igračima:

"Moram da čestitam, imamo 3-1, prognoze su bile 0-4. Mi smo računali da bi bilo dobro ako dobijemo jednu. Imamo još 22 kola i još ništa nismo uradili. Sutra odmaramo, od utorka se spremamo za Megu i radujemo se tom susretu u nedelju u gostima".

Stefanović je bio upitan i za formiranje ekipe

"Dosta igrača je bilo u poslednjoj godini ugovora, Filip je prestao da igra, neki igrači su hteli dalje. Zadržali smo šta smo hteli, mlade momke koje smo hteli smo zadržali i onda smo pravili selekciju. Brajsa i Nerandžića smo na vreme potpisali i faktički posle toga smo birali poslednjeg stranca, izabrali smo Nevelsa zbog svega što on donosi pristupom i odnosom prema treningu. Da li je lako - nije. Vidite da vrhunski timovi promene 10 igrača, pa je teško", rekao je Stefanović.

"Mi smo rasli, hvatali su se za glavu stručnjaci posle prvog poraza na pripremama, jer ne znaju kako radimo. Polako smo rasli, treniramo dosta i tako ćemo da nastavimo. Možda su rezultati došli brže nego što smo očekivali, ali nećemo da se bunimo", dodao je on i zahvalio publici koja je ponovo podržala njegov tim u hali u Železniku.