POČINJE

OMAŽ DUDI IVKOVIĆU: Sa Crvenog krsta kreću nove velike nade srpske košarke

Autor Nemanja Stanojčić

U dvorani Radničkog su se okupli mladi srpski talenti.

Izvor: MN Press

Svečana promocija juniorske, kadetske lige Srbije i ženske kadetske lige Srbije za sezonu 2021/22 je održana danas u dvorani Radničkog na Crvenom krstu.

Prisustvovalo je kompletno rukovodstvo KSS - predsednik Predrag Danilović, potpredsednica za žensku košarku Ana Joković, potpredsednik za mušku košarku Nenad Krstić, potpredsednik za takmičenja Dušan Projović, generalni sekretar Zlatko Bolić, kao i sin Dušana Ivkovića Pavle, Nebojša Ilić, mlada košarkašica Art basketa Višnja Stefanović i mladi košarkaš Partizana NIS Dušan Tanasković koji su sa uspehom igrali ove lige.

Inače, na ovu ideju je došao proslavljeni trener Dušan Ivković koji je nedavno preminuo.

"Pre 12 godina je na ideju legendarnog Dude formirana juniorska liga Srbije. Upravo zbog toga, promocija je ove godine održana u dvorani Radničkog na Crvenom krstu, mestu na kome se stvarala istorija jugoslovenske i srpske košarke zahvaljujući našem legendarnom Dudi, jednom od najvećih svih vremena", navodi se u saopštenju KSS i dodaje se da u ovim takmičenjima svaki region Srbije ima svog predstavnika i daje šansu mladim košarkašima i košarkašicama da se takmiče sa vršnjacima.

Njima se prvobitno obratio prvi čovek KSS Predrag Danilović.

"Ovo je za mene posebno mesto zbog mog prijatelja Dude, nije bilo boljeg mesta za početak sezone od ove dvorane. Trud koji ulaže Košarkaški savez Srbije oko juniorske, kadetske i ženske kadetske lige ne bi bio moguć bez naših poslovnih partnera Rode i Triglava, kojima zaista dosta dugujemo i veoma smo im zahvalni. I ovom prilikom im se zahvaljujem iz srca. Nadam se da ćete imati uspešnu sezonu, budite pre svega fer i pošteni prema sebi, a i prema rivalima. Na kraju krajeva, neka pobedi onaj ko bude najbolji", rekao je Danilović.

Ispred KSS, govorio je i potpredsednik za takmičenja Dušan Projović.

"Od 365 dana u godini za mene je ovo jedan od najlepših dana, dan kome se najviše radujem, jer mogu da vas vidim, pozdravim i poželim vam mnogo uspeha. Ova promocija je, kao što smo rekli, svojevrstan omaž velikom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću. Želimo vam da budete bolji košarkaši, a što je najvažnije, da budete i bolji ljudi. Hvala vam i srećno svima" poručio je Projović.