KO VAS JE IZNENADIO

NBA OBJAVILA LISTU 75 NAJVEĆIH KOŠARKAŠA SVIH VREMENA: Na njoj nema Nikole Jokića, Paua Gasola, Tonija Parkera...

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte ko je na listi, a ko nije.

Nikola Jokić
Izvor: Profimedia

NBA liga proslavlja ove sezone 75 godina od nastanka, pa je tim povodom objavljena lista i 75 najboljih košarkaša ikada koji nastupali u ovom takmičenju.

U prethodna tri dana postepeno su objavljivali imena velikana koje su očigledno birali na osnovu uspeha i košarkaškog umeća, pa nije nikakvo iznenađenje da su na listi Majkl Džordan, Lebron Džejms, Kobi Brajant, Lari Bird, Medžik Džonson i drugi, ali se naravno mnogo više priča o onima koji nisu tu.

S obzirom na to da je NBA liga na 50. rođendan objavila listu 50 najboljih košarkaša do tada, i da su oni zadržali svoja mesta, bilo je prostora za tek još 25 novih imena.

Tako su "novajlije" igrači poput Janis Adetokunba, Karlema Entonija, Reja Alena, Stefa Karija, Entonija Dejvisa, Tima Dankana, Kevina Durenta, Kevina Garneta, Džejmsa Hardena, Alena Ajversona, Džejsona Kida, Damijana Lilarda, Kavaja Lenarda, Stiva Neša, Dirka Novickog, Krisa Pola, Pola Pirsa, Dvejna Vejda, Rasela Vestbruka...

Ako vam se neko ime nije "dopalo" na listi, vredi istaći da nije bilo prostora za Paua Gasola, Vinsa Kartera, Dikembea Mutomba, Tonija Parkera, Trejsija Mekgrejdija, Jao Minga, Penija Hardaveja ili Dvajta Hauarda.

Nije bilo mesta ni za Nikolu Jokića, poslednjeg MVP-a, ali pred njim su još sezone i sezone rada.

Ko zna, možda ga uvrste na 100. godišnjicu NBA lige.

Tagovi

nba