Košarka

ŽELJKOV PARTIZAN JE SAVRŠEN U ABA, ZATO SAD JURI REKORD: Crno-beli hoće bolje nego ikad, zato FMP mora da padne!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović i Partizan nemaju milosti na startu sezone!

Izvor: MN Press

Partizan nema milosti ove sezone! U Evrokupu su startovali sa dve pobede, a u ABA ligi su prvi na tabeli pošto su u prvih šest kola zaređali sve pobede. 

Prvo su u Hrvatskoj pali Split i Zadar, potom SC Derbi u Beogradu, da bi Cibona bila pobeđena u Draženovom domu u meču tada neporaženih ekipa. 

Krka je u Beogradu potom doživela pravi brodolom, a sada je Željko Obradovićsrušio i svoj Borac. Vratio se u Čačak, dobio ovacije cele hale, a onda vodio Partizan do pobede. 

Ovo je najbolji start Partizana u ABA, a do sada su crno-beli dva puta uspevali u prvih šest kola pobede svaki meč. Prvi put je to u sezoni 2008/09 i tada je čak sedam mečeva crno-bela ekipa ređala trijumfe. Tadašnja ekipa koju su predvodili Rašić, Tepić, Tripković, Lazme i Veseli startovala je pobedama kod kuće nad slovenačkim timovima. 

KK PARTIZAN 2008/09

Rašić, Božić, Aleksić, Tepić, Tripković, Riznić, Veseli, Vitkovac, Milošević, Veličković, Rakočević, Lučić, Lazme, Vranješ, Bešović

Savladani su Krka i Helios, a onda su došle muke sa Hrvatima. Zadar i Zagreb su pobeđeni, ali  tek posle produžetaka. Potom je u goste stigla Budućnost koju su savladali, pa je pao i FMP u Železniku.

Prvi poraz u sezoni doživeo je Partizan od najvećeg rivala. Bili su domaćini, a sjajne partije Elmedina Kikanovića sa 22 i Marka Marinovića sa 19 poena bile su dovoljne da crveno-beli u drami pobede 81:80 nakon serije 20:3 u poslednjoj četvrtini. 

Drugi put crno-beli su startovali sa šest pobeda kada ih je vodio Aleksandar Džikić u sezoni 2016/17. Tim u kome su glavnu reč vodili Vil Hečer, Uroš Luković, Novica Veličković i Vanja Marinković je krenuo jako, pa onda imao ozbiljan pad.

KK PARTIZAN 16/17

Hečer, Ratkovica, Pot, Gordon, Marinković, Robinson, Jovanović, Vrabac, Andrić, Tanasković, Birčević, Veličković, Karahodžić, Luković, Majstorović, Koprvica

Sezona je počela tesnom pobedom u Baru 58:57 nad Mornarom, a onda su redom padali MZT u Skoplju, Cibona u Beogradu i Karpoš Sokoli u gostima. Olimpija je pobeđena u drami posle produžetka poeom razlike, a onda je pao i FMP. Nažalost po crno-bele nije ova ekipa mogla da nastavi taj ritam, pa su usledila tri vezana poraza. 

Prvo su ih dobili košarkaši Budućnosti, potom Crvena zvezda i na kraju Cedevita. 

Sada Partizan naredni meč igra sa FMP-om u subotu od 19 časova i tu ima priliku da izjednači sopstveni rekord. 

Tagovi