SMIRENO

PROTIV PARTIZANA JE NAJLAKŠI MEČ! FMP spušta loptu pred okršaj sa Željkom i crno-belima: Idemo da se nadigravamo

Autor Nemanja Stanojčić

Nenad Stefanović spušta euforiju uoči okršaja sa Partizanom. FMP ostvario pet pobeda u oktobru.

Izvor: MN Press

Posle šest odigranih mečeva u regionalnom takmičenju FMP ima skor od pet pobeda i jedan poraz.

U oktobru su bili savršeni, krenulo je od Igokee, a završilo se današnjim trijumfom protiv Zadra (83:76).

Trener tima iz Železnika Nenad Stefanović je bio zadovoljan prikazanim, pre svega u drugom poluvremenu utakmice. Ujedno je i otkrio i da je nekoliko igrača bilo u problemu pred sam meč.

"Moram da kažem i da je Zadar bio umoran, u petak su imali svoj meč i imaju svoje probleme. Nama su veče pred meč četiri igrača primala infuziju. Malo prehlada, malo sezonski virus, sreća nije ono najgore. Od njih četvorice trojica su igrali, dvojica su imala veću minutažu. Moram da im čestitam, svi su uložili veliki trud. Pokazali su da su pravi, napravili su dodatni napor", rekao je Stefanović.

Pogledajte kako je izgledao meč u Železniku:

Nastavio je analizu utakmice.

"Teška utakmica, prva neka gde smo bili favoriti i gde bi poraz bio katastrofa. To se najbolje vidi sa promašenim penalima, šutiramo 90 odsto u sezoni, sedam sada nismo dali i to su promašili neki koji dobro šutiraju. Sami smo krivi, ušli smo 'mekano' u meč, bili smo daleko od igrača, primili 47 poena za poluvreme. Ne možemo mi tako da igramo. U drugom je bila druga priča, muški smo odigrali. Pobeda se piše. Da nam je neko rekao da ćemo imati skor 5-1 pred godostavnje Partizanu verujem da bi i dve potpisali", nasmejao se Stefanović.

Upravo to sada čeka njegov tim. Duel sa ekipom Željka Obradovića koja je jedina na savršenom skoru sa šest pobeda u šest mečeva u ABA ligi.

"Uživaćemo u ovoj nedelji. Za nas su to najlakše utakmice bez ikakvog očekivanja. Naša pozicija na tabeli nije realna, njihova verovatno jeste. Mi idemo da se nadigravamo bez neke posebne pripreme. Ne doživljavamo taj meč tako, već da se pokažemo u najboljem svetlu. Videli smo kako timovi tamo prolaze, pa da probmao da budemo bolji od njih. Sa većim fokusom na Studentski centar koji sledi posle toga", zaključio je Stefanović.