Čudo od igrača!

DONČIĆ JE MAGIČAN, OVO SAMO ON MOŽE: Ličilo na izgubljenu loptu, a pogodio trojku SA CENTRA! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji košarkaš Dalasa ponovo je odigrao nestvaran meč.

Izvor: Twitter/NBAspain/pritnscreen

Nestvarno je koliko je dobar košarkaš Luka Dončić!

Ne računajući nešto slabije izdanje Dalasa na meču protiv Denvera kada je dominirao Nikola Jokića, tim iz Teksasa je u sjajnoj formi. Predvodi iz bivši igrač Reala koji je i večeras protiv Sakramenta napravio magiju. Pogodio je trojku skoro sa centra, u ključnim trenucima meča.

Dalas Maveriks - Sakramento Kings 105:99 (31:22, 22:25, 29:25, 23:27)

Slovenački reprezentativac je imao loptu na manje od pet minuta do kraja meča i to je trebalo da bude jedan od najbitnijih napada na meču. Sakramento je bio veoma blizu, na samo jednom posedu zaostatka i svaki odbranjeni napad davao im je šansu za egal meč.

Dončić, koji je meč završio sa 23 poena, 10 asistencija i osam skokova, uzeo je stvar u svoje ruke jer je trebalo odigrati akciju koja bi rešila meč. Na kraju je to uradio na neobičan način. Nakon driblinga loptom je pogodio u nogu protivnika i gotovo izgubio posed...

Pogledajte nestvarnu trojku:

Najbolji igrač Dalasa morao je da se vrati duboko na svoju polovinu po loptu, u međuvremenu su ga igrači Sakramenta udvojili i delovalo je da rešenje ne postoji. Ipak, pogodio je skoro sa centra. Nakon nekoliko uspešnih driblinga stvorio je sebi poziciju za šut, a na dve sekunde do kraja napada ispalio je loptu sa velike udaljenosti.

Ušla je, za 95:89 na semaforu!

Na kraju je bilo 105:99 i Dalas je upisao četvrtu pobedu u novoj sezoni, uz dva izgubljena meča. Nakon ovog susreta Sakramento Kingsi su na učinku 3-3.