SVE JE BOLJI

SMAILAGIĆ JE SA 2 POTEZA DONEO PREVAGU! Mladi igrač Partizana emotivan: Ovo je mentalitet ekipe koju je Željko sastavio!

Autor Nemanja Stanojčić

Alen Smailagić je protiv Huventuda imao dva poteza koja su bila veoma važna za uspeh.

Izvor: MNPress

Partizan je uspeo da se vrati sa ivice poraza. Nadoknadio je dvocifren minus na ulasku u poslednji kvartal (49:59) i uspeo da savlada Huventud (68:67).

Heroj uspeha svakako je bio Kevin Panter koji je pogodio ključni šut sa poludistance, ali ništa od toga ne bi bilo da nije bilo junaka iz senke.

Alen Smailagić je na oko dva minuta pre kraja postigao veoma bitnu trojku (62:63) kojom je vratio dramu i na neki način najavio početak preokreta.

"Ne znam ni sam šta se dogodilo u tom trenutku, nešto mi je reklo da šutnem i da će biti super. Ako ne uđe, biće još napada", počinje priču Smailagić.

A, njegovo zakucavanje iz 32. minuta je svakako bilo jedan od najbitnijih detalja meča. Podigao je publiku i svoj tim na noge.

"Nije to bilo planirano. Bio je to neki splet trenutka, želje, video sam da sam blizu obruča i išao sam da zakucam."

Kako je Partizan "zaključao" rivala u poslednjem kvartalu najbolje govore poeni. Huvetud je sve poene dao sa penala, jedini koš iz igre postigao je Pau Ribas na 12 sekundi pre kraja.

"Trener Obradović nam je organizovao celu odbranu, rečeno nam je kako da igramo. Uz to je publika bila neverovatna, nije odustajala do poslednjeg momenta, dali su nam snagu, podigli su nas."

Posle tog koša Ribasa je Kevin Panter dao koš koji je izazvao erupciju na tribinama.

"Bio sam ispod koša. Boga sam molio da uđe, ako ne, da probam ja tu malo da pipnem loptu i vratim je unutra. Dobro je, ušla je"; nasmejao se Alen.

Proslava svega je bila fenomenalna, Panter i Zek Ledej su među prvima skočili u publiku.

"Puno emocija. Ne možete da se kontrolišete. To je taj naš mentalitet ekipe koju je Željko sastavio. Bilo je stvarno neverovatno."

Neće ovaj uspeh zaboraviti ni mladi košarkaš, a ni navijači. Međutim, ono što je takođe bitna stvar za Alena je i činjenica da je mogao da odmeri snage sa Ante Tomićem, čovekom koji je dugi niz godina igrao za Real i Barselonu.

"Znači mi jako puno. Tomić je jedan od najinteligentnijih igrača na našoj poziciji. Dobro je suprostaviti takvim igračima od kojih mogu da pokupim neke fore i fazone. Da na neki način vidim gde sam i koliko još treba da radim", zaključio je Smailagić.