Uživo

PARTIZAN PERFEKTAN IDE NA DERBI, 7-0: FMP se borio, lider ostao siguran pred NAJVEĆU utakmicu!

Partizan je vodio ceo meč, FMP je na kraju stigao na -5, ali bliže od toga nije moglo!

Izvor: MN Press

Derbi kola ABA lige opravdao je očekivanja, na kraju smo videli i dramatiča finiš, a Partizan je uspeo da odbije sve napade FMP-a i da trijumfuje. 

Crno-beli su tako pred "večiti derbi" i duel sa Crvenom zvezdom u narednom kolu ostali perfektni sa 7:0 u ABA. 

PARTIZAN - FMP 74:69 (20:13, 19:17, 23:18, 12:21)

Košarkaši Partizana vodili su ceo meč, ali je FMP uspeo da se vrati u dva navrata, jednom na -7 (45:38), a jednom na -5 (72:67) u samom finišu. Ipak na kraju nije bilo snage za potpuni preokret, a promašaj Pavićevića na -6 u samom finišu bio je jako bolan za goste. 

Kada je tim Željka Obradovića poveo sa 16 razlike (62:46) na samom finišu treće četvrtine nije delovalo da ćemo gledati dramu, ali je agresivnim odbranom FMP uspeo da natera Partizan u greške i da poenima iz tranzicije uvede meč u dramu. 

Zek Ledej je pokrenuo Partizan u provm poluvremenu, a na kraju su upravo njegovi poeni doneli konačan rezultat. Iako Kevina Pantera nije bilo na ovom meču i on je završio meč bez poena! Ipak bilo je dovoljno raspoloženih u ekipi Željka Obradovića, pa je tako Aleksa Avramović u drugom poluvremenu blistao, uglavnom davao poene iz tranzicije i sa 15 poena bio ključni igrač svog tima u drugom poluvremenu. 

U prvom delu igre Brajs Džons i Geret Nevels su uspevali da održe FMP u igri uprkos lošem šutu ekipe za 3 (2/11), a najbolji igrač ekipe na kraju je bio centar Ebuka Izundu.

On je u drugom poluvremenu uspeo da dominira nad visokim igračima domaćina i na kraju je došao nadomak dabl-dabla. Dugo je bio bez promašaja, a završio je meč sa 20 poena i 9 skokova. 


Na kraju je ipak Partizan koji je vodio svih 40 minuta uspeo da sačuva svoju prednost i savršen učinak pred "večiti derbi" koji nas čeka u narednom kolu. Crno-beli sa 7:0 prvo putuju u Andoru, a onda u nedelju igraju meč sezone - sa najvećim rivalom. 

A taj meč će sačekati u mnogo boljem raspoloženju sada kada su uspeli da ostanu neporaženi u ABA i nakon sedam kola. 

PARTIZAN: Kuruks 6, Panter, Ledej 18 (7sk), Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 7 (9sk), Dangubić 5, Miletić 4, Mur 6, Glas, Trifunović 8, Madar 1

FMP: Nevels 15 (7sk), Pavićević 5, Vujičić 2, Džons 15 (7as), Šaranović 1, Nikolić 4, Radonjić 7, Izundu 20 (9sk), Simović, Nerandžić

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Na kraju je ipak Partizan koji je vodio svih 40 minuta uspeo da sačuva svoju prednost i savršen učinak pred

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt
20:52

KRAJ! PARTIZAN POBEĐUJE! 74:69

Pogađa oba bacanja Brajs Džons, ali na kraju pobeda Partizana!

PARTIZAN - FMP 74:69 (20:13, 19:17, 23:18, 12:21)

20:49

LEDEJ! Partizan pred pobedom!

Ledej na liniji penala i dodaje dva poena! Sada je +7 - 74:67. Radonjić ne pogađa ispod ruke Koprivice a Ledej daje pormašuje. Nevels neprecizan!

20:47

39. minut: DRAMA! 72:67

Konfuzan napad FMP-a i na kraju promašuje Nerandžić, a u seriji loših poteza sada i još jedni koraci za goste i tajmaut za Stefanovića. 

Promašuje opet Panter, a Radonjić daje trojku! Sada je -5! Nevels krade loptu, Pavićević promašuje zicer! 

Izvor: MN Press

20:40

37. minut: Lome crno-beli! 72:62

Ide Pavićević na liniju penala i daje poene za -7! Mur forsira trojku i promašuje, ali i Nerandžić pravi istu grešku. Kradu loptu Panteru, ali faul nad njim. Nema još nijedan poen Kevin Panter!

Promašaj Džonsa, a Pavićević pravi jako loš faul, ide na liniju penala Dangubić. Ali je neprecizan! Drugi put pogađa za 70:62. 

Koraci Brajsa Džonsa! Sjajan roling Dangubićča - 72:62. Tajmaut za FMP! 

20:35

TAJMAUT! Još pet minuta! 69:61

Solo prodor i na isteku napada poeni za Trifunovića (69:59), a onda NEVEROVATNA rampa Koprivice. Ali u nastavku napada Izundu zakucava. Krade loptu FMP i faul je Koprivice. 

Tajmaut!

Izvor: MN Press

20:33

34. minut: Čeka nas drama! 67:59

Pogađa Dalas Mur uz faul, pa dodaje i taj penal. (67:55)

Dobar prvi korak Vujičića i mekano polaže loptu u koš, a Mur gubi loptu u prodoru. ali Izundu loš u napadu.Promašaj Zagorca, pa očajno dodavanje Koprivice ide u aut. 

Flouter Nevelsa!

Izvor: MN Press

20:28

POSLEDNJIH 10 MINUTA! Ebuka Izundu! 64:55

Sjajna asistencija Milutina Vujičića za Izundua, koji daje poene ispod koša. (62:50)

Mur sam na šutu, ali neprecizan, a onda TROJKA IZUNDU! (62:53). Potom greši centar FMP-a, pušta Koprivicu koji poentira ispod koša. 

Daje poene sa bacanja!

Izvor: MN Press

20:24

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Avramović sjajan - 62:48

Trojka Kuruksa, a onda on krade loptu i u kontri Avramović završava tu akciju za +16 (60:44)!

Idu flouteri FMP, sada Nevels to pogađa, a onda serija promašaja - tri puta neprecizan Dangubić. a dva puta Nevels. Avramović zato pogađa posle prodora (62:46). 

Izvor: MN Press

20:20

27. minut: Izundu vraća "pantere! 55:44

Ne prolazi Brajs Džons, a Ledej nastavlja! Jednostavno ne prestaje da pogađa - da li je to poludistanca, igra leđima, poeni posle ofanzivnog skoka ili u kontri, Amerikanac nastavlja da briljira i apsolutno je prvo ime ovog meča. 

Kevin Panter promašuje i on ostaje bez poena i posle 27 minuta. Vezani poeni Izundua, prvo sa penala, pa ispod koša - 55:44.

Izvor: MN Press

20:14

25. minut: Tajmaut, Partizan beži! 53:40

Kuruks drma odruč sjajnim zakucavanjem, a onda ekspresno poene vraća Brajs Džons! (47:40) 

Zek Ledej ne staje sa poenima, a onda Nevels promašuje potpuno otvorenu trojku i Avramović zakucava u kontri. (51:40)

Novi poeni Avramovića iz kontre i reaguje Stefanović tajmautom!

20:12

24. minut: Tvrdo, Radonjić za -7! 45:38

Ponovo bacanja za Džonsa koji pogađa oba puta (43:34). Odličan protok lopte, Nikolić je uradio sve da zaustavi Ledeja, ali on pogađa. 

Sa druge strane flouter Nevelsa ulazi u obruč (45:36), pa potom Kuruks pravi faul u napadu. Evo i problema za FMP - treći faul Nikolića. Ali čvrsta odbrana daje rezultat i Kuruks gubi loptu.

Ubacuje Radonjić flouter!

Izvor: MN Press

20:07

DRUGO POLUVREME! Trese se obruč! 43:32

Počelo je greškama ispod koša sa obe strane, a onda fenomenalno zakucavanje Balše Koprivice preko Nenada Nerandžića (41:30).

Poluhorog Nikolića (41:32), a potom i Zek Ledej sjajno zakucava! (43:32). Faul Pantera nad Nevelsom.  

20:04

Ko je pogađao?

Prvo ime u Partizanu bio je Zek Ledej sa 8 poena, a Aleksa Avramović je dodao 7. Uroš Trifunović je pogodio dve trojke i upisao 6 poena, Miletić je imao 4, Koprivica i Mur po 3. 

Kod gostiju Geret Nevels ima 9, Brajs Džons 7, Emeka Izudu 5, Pavićević 4,  a upisali su se Radonjić i Šaranović,

Izvor: MN Press

19:58

Šta smo videli?

Partizan je vodio tokom svih 20 minuta, a FMP je jurio rezultat. Gosti su najviše problema imali sa šutem za tri, jer su pogodili samo dve trojke, dok je nekoliko loših reakcija na kraju koštalo crno.bele i ubedljivijeg vođstva.

Na kraju +9 za Partizan i rezultat koji nam garantuje uzbudljivo drugo poluvreme. 

19:50

POLUVREME! Vodi Partizan 39:31

KAKVA TROJKA! Trifunović daje trojku od table u poslednjim momentima uz faul, ali onda promašuje dodatno bacanje. 

Sjajan pas Brajsa Džonsa i Nevelsu je lako da ispod koša realizuje zicer. A Trifunović veže trojke! Promašaj Nevelsa, a onda Džons daje trojku od table!

Kontra FMP-a  i iz "ofsajda" pogađaju "panteri". Tajmaut Željka Obradovića. Nezadovoljan je reakcijom svojih igrača u finišu. 

Posle tajmauta smušen napad crno-belih i FMP se vratio na jednocifrenu razliku poenima Džonsa!

Izvor: MN Press

19:43

17. minut: Drži prednost Partizan! 33:21

Miletić daje dva bacanja, a Pavićević se sada dobro snašao i poentirao ispod koša. Dalas Mur je sam na trojci i to on ne oprašta, daje trojku. 

Posle izgubljene lopte Džonsa, Ledej daje dvojku, a vraća poene sa penala Džons. Dug napad Partizana završavaju crno-beli neuspešno, nisu ni šutnuli na koš. 

Izvor: MN Press

19:36

15. minut: Ne ide FMP-u šut - 26:17

Pavićevića blokiraju Zagorac i Miletić, a onda Miletić pogađa ispod koša. Faul Zagorca ispod koša, a posle faula nad Radonjićem bek FMP-a daje oba bacanja.

Zagorac promašuje trojku, a revanšira mu se Radonjić. Sjajno krade loptu Džons, ali jednostavno trojke ne idu FMP, sada je Radonjić promašio. 

19:30

DRUGA ČETVRTINA! 22:15 za domaćina

Promašuje FMP u prvom napadu, a onda Izundu daje poene u reketu. Promašuje dugu trojku Panter, ali hvata loptu Zagorac. Izundu ga faulira. 

Sukob Izundua i Zagorca, pa izlazi Nigerijac iz igre. Madar šalje lošu loptu, onda posle serije loših poteza Nevels promašuje trojku. 

19:26

POVREDA!

Brajs Džons je udario o parket u poslednjim momentima prve četvrtine, pogledajte kako je to izgledalo:

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

19:24

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Partizan 20:13

Penali za Madara, koji promašuje jednom, drugi put pogađa. Izbija Zagorac loptu Nerandžiću i pogađa Zagorac u kontri. 

Nevels daje trojku. Panter gubi loptu, a onda Ledej pravi faul. Mladi Šaranović daje samo jedno slobodno bacanje. Dangubić šutira uz zvuk sirene i promašuje, ali i Nevels je neprecizan na obruču. 

Faul Šaranovića nad Ledejom, centar Partizana daje jedan poen. To je to!

19:19

8. minut: Probudio se i FMP! 16:9

Faul Koprivice nad Pavićevićem. Nevels pogađa težak šut jednom rukom. Madar pravi faul u napadu, a u kontri Džons ne pogađa, ali loptu u koš vraća Nevels. 

A sada je u igri i Kevin Panter. Dimitrije Nikolić pogađa na asistenciju Brajsa Džonsa. Potom faul nad Kuruksom. Daje jedno bacanje i izlazi iz igre. 

Nerandžić je napravio dobru poziciju pa promašio, a onda Nikolić pravi faul pod košem. 

Izvor: MN Press

19:13

6. minut: Crno-beli silni! 15:3

Aleksa Avramović sada pogađa trojku i sada Nenad Stefanović zove tajmaut. Nerandžić promašuje trojku posle tajmauta, ali ne pogađa ni Glas za tri. 

Avramović promašuje, a onda to prikucava Zek Ledej. Još jedan loš napad FMP-a i lopta je u autu. Ledej sam na poludistanci, promašuje, a onda Koprivica hvata skok, daje poene uz faul. 

19:08

4. minut: TVRDO! 7:3

Brajs Džons gubi loptu, pa je ponovo uzima i promašuje trojku. Loš napad Partizana, a prve poene na startu za FMP daje Izundu zakucavanjem. 

Avramović gubi loptu, a Simović ne uspeva da postigne poene ispod koša. Trojku promašuje Avramović, a posle faula Izundu daje treći poen. 

19:04

KREĆEMO! Serija Partizana - 7:0!

Prva lopta za Partizan i odmah trojku daje Zek Ledej! Brajs Džons pravi faul u napadu, a onda je Avramović fauliran na prodoru. 

Pogađa sa penala, dobar start crno-belih. 

Izvor: MN Press

18:25

Šta kaže Željko?

"Igramo protiv tima koji je u izvanrednoj seriji. Pet poslednjih utakmica u ABA ligi su dobili, i ne samo to što su dobili, nego igraju zaista dobru košarku", kazao je Željko Obradović za sajt kluba.

18:00

Panteri o Panteru!

U intervjuu za MONDO igrači FMP-a su istakli jednu pretnju iz tima Partizana. 

U centru pažnje bio je - Kevin Panter!

17:38

Čeka nas derbi!

Partizan je od starta godine naređao samo pobede! Bilo je poraza u pripremnom periodu, a onda je tim Željka Obradovića počeo redom da gazi.

Do sada imaju šest pobeda u ABA i tri u Evrokupu i neporaženi su, ali sada im u goste dolazi FMP.

Ekipa Nenada Stefanovića poražena je u prvom kolu ABA, a onda je naređala pet pobeda i u najboljoj je formi uz crno-bele. 

Očekujemo sjajan meč!

Ukratko

  • Partizan ima skor 6:0
  • FMP ima pet pobeda zaredom
učitaj još +