Opravdano

SUDIJA IZBACIO JOKIĆA ZBOG TUČE, PA POSLE MEČA SVE OBJASNIO: Kaznio i provokatora zbog 4 stvari koje je uradio Nikoli!

Autor Nikola Lalović

Evo kako je detaljno obrazložio svoje postupke sudija Kevin Skot.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je minut i po pre kraja meča Denvera i Majamija isključen jer se sukobio sa Markifom Morisom, a taj potez je izazvao lavinu komentara i reakcija.

Oglasio se sam Jokić, javio se i brat Markifa Morisa Markus, a sada se oko cele ove situacije oglasio i sudija Kevin Skot koji je izbacio Jokića sa meča.

"Posle pregledanja video snimka dosuđen je nesportski faul Markifu Morisu. Kontakt od strane Morisa je protumačen kao pregrub i nepotreban, oslanjajući se na postojeće kriterijume. Jedan kriterijum je ozbiljnost kontakta, a drugi je da li je igrač napravio legitiman košarkaški potez ili ne. Treći kriterijum je mogučnost povrede posle kontata, a četvrti to što je zbog tog kontakta došlo do sukoba", objasnio je Skot posle meča.

On je NBA sudija već 11 godina, a osim izbacivanja Jokića i nesportske lične za Morisa, sankcionisan je i Džimi Batler koji je dobio tehničku. On je posle meča provocirao Jokića i zvao ga na tuču. 

"Batler je dobio tehničku ličnu zbog nelegalnog kontakta tokom prekida igre, jer je taj kontakt bio nesportski", dodao je sudija Skot.