SPEKTAKL U NAJAVI!

ZVEZDA NA PARTIZAN, RADONJIĆ PROTIV OBRADOVIĆA: Jedna serija se završava u krcatom "Pioniru"!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda i Partizan igraju prvi ovosezonski derbi.

Izvor: MN Press

Čekanju je došao kraj. Prvi put ove sezone snage će odmeriti košarkaši Crvene zvezde i Partizana.

Dugo se duel dva najveća srpska kluba nije iščekivao kao ovaj. Na jednoj klupi Dejan Radonjić, na drugoj Željko Obradović, a na terenu njihovi izabranici.

Jedan tim će slaviti, dugi će tugovati oko 21h u nedelju uveče. Samo je pitanje ko će biti na kojoj strani i da li će osmeh na kraju imati Nikola Kalinić, Nejt Volters, Ognjen Dobrić i crveno-beli ili Kevin Panter, Zek Ledej, Aleksa Avramović i crno-beli.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Sigurno je jedno, a to je da će dvorana "Pionir" biti puna i da će derbi ponovo da se igra u "uzavreloj" atmosferi. Uz to će jedna serija sigurno da se završi. Partizan u ABA ligi ima savršen skor (7-0), dok je Zvezda od poraza protiv Igokee ostvarila četiri trijumfa u nizu, ukupno šest na sedam regionalnih mečeva.

DEFANZIVA NA OFANZIVU

Izvor: MN Press

Gledajući rezultate i igru ekipa ove sezone može da se kaže da će ovo biti i meč granitne odbrane koju pokazuje Zvezda ove sezone i odličnog napada koji Partizan ima.

Defanziva Radonjićevog tima je nešto o čemu i Evropa priča ove sezone. Treći su najbolji tim u Evroligi u tom segmentu i na taj način "zaključavaju" protivnike. Ceo tim je sklopljen tako da igra čvrsto, predvođeni kapitenom Brankom Lazićem, uz Nikolu Kalinića, Ognjena Dobrića, Ostina Holinsa...

Glavno ofanzivno oružje Partizana je Kevin Panter, nekadašnji igrač Zvezde. Pokazao je to nekim sjajnim partijama, poput one protiv Huventuda. Prate ga Zek Ledej i Alen Smailagić.

Upravo će sve oči biti uprte na Pantera, očekuje se da će često biti udvajan, nešto što je pošlo za rukom FMP-u, protiv kog nije upisao nijedan poen u prošlom kolu regionalnog takmičenja. Zvezda na drugoj strani nema glavnu napadačku opciju, pa će biti interesantno videti ko će uzimati najviše šuteva.

BORBA U REKETU

Izvor: MN Press

Veliki značaj na konačan rezultat mogao bi da ima ishod borbe u reketu. Nešto na šta će definitivno oba trener obratiti veliku pažnju.

Radonjić je ponovo uspeo da "pronađe žicu" u igri Ognjena Kuzmića koji igra odlično cele sezone. Problem je njegova zamena, pa je tako često na toj poziciji bio Luka Mitrović, koji je inače krilni centar. Maik Cirbes je tu, ali ne dobija minutažu i sve su manje šanse da će dobiti ugovor do kraja sezone. Naravno, tu je i neprikosnoveni Nikola Kalinić, lider crveno-belih sa ogromnim evroligaškim iskustvom.

Partizanov reket pokriva nekoliko igrača. Alen Smailagić, koji je jedan od igrača koji je "eksplodirao" kod Željka. Zek Ledej, čovek sa velikim iskustvom, a tu je i Balša Koprivica koji se još uvek prilagođava na evropsku košarku. Zbog toga je Rodions Kuruks često na pozicijama "četvorke".

Biće zanimljivo pratiti i prilagođavanja trenera, posebno na niže petorke u kojima su Mitrović i Ledej znali da pokrivaju pozicije "petice".

PUBLIKA I PUN "PIONIR"

Izvor: MN Press

Posle svih problema sa koronavirusom i zabrana za navijače koje su bile na snazi prošle sezone, pa su se derbiji igrali uz škripu patika, ovog puta će biti drugačije.

Najavjuje se pun "Pionir" u kom će biti samo navijači Zvezde. Već je poznato da karte nisu prodavane pristalicama Partizana i da će hala biti obojena u crveno-belo za večerašnji duel.

Publika bi mogla da bude veoma važan faktor u ovom meču. Pre svega zbog iskustva i činjenice da je veći broj igrača Zvezde navikao da igra u takvom ambijentu, za razliku od nekoliko košarkaša Partizana koji prvi put igraju večiti derbi.

Upravo je zbog publike Željko Obradović u najavi meča pričao i o njima, dok su crveno-beli imali posebnu poruku za navijače.

Spremite se, spektakl je zagarantovan!