PREZIMENJACI

"SVAKA ČAST SVIM MITROVIĆIMA": Jedan je odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, drugi je rešio večiti derbi!

Autor Nemanja Stanojčić

Nedelja je bila poseban dan za sve one koji se prezivaju Mitrović.

Izvor: MN Press

Nedelja je bila odličan dan za sve one koji se prezivaju Mitrović. Aleksandar je golom u 90. minutu u Lisabonu srušio Portugal i odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, dok je Luka u "Pioniru" doneo pobedu Crvenoj zvezdi protiv Partizana.

Obojica su imali ključne uloge u svojim sportovima. Napadač Fulama je oduševio celu Srbiju, dok je krilni centar crveno-belih obradovao jedne, a rastužio druge navijače svojom partijom.

Upravo je to bila jedna od tema o kojoj su košarkaši Zvezde Nikola Ivanović i Dejan Davidovac pričali prilikom razgovora sa novinarima pred duplu evroligašku nedelju i duele sa Baskonijom i Real Madridom.

Ovako je izgledao večiti derbi:

"Ispratio sam drugo poluvreme. Video sam gol Mitrovića, ljudi su to prizivali i uradio je, zadovoljan sam što je Srbija otišla na Mundijal", rekao je Ivanović.

Plej tima sa Malog Kalemegdana se nasmejao na konstataciju da je "bio dobar dan za Mitroviće".

"Luka je odigrao vrhunski meč, možda i ključni igrač derbija, svaka čast svim Mitrovićima", sa osmehom je poručio Nikola.

Njegov saigrač je bio presrećan zbog trijumfa Piksijeve Srbije.

"Požurili smo posle utakmice da gledamo meč. Kada igra reprezentacija svi smo bili tu. Čestitam im na plasmanu u Katar, obradovali su naciju", zaključio je Davidovac.