LOŠA VEST

UŽAS! SRPSKI KOŠARKAŠ DOŽIVEO MOŽDANI UDAR: Bivši igrač reprezentacije i Zvezde morao da bude operisan!

Autor Nebojša Marković

Grčki mediji pišu o stanju Stevana Jelovca.

Stevan Jelovac
Izvor: MN Press

Pre dva dana stigla je zabrinjavajuća vest iz Atine, gde je poznati srpski košarkaš Stevan Jelovac hitno bio hospitalizovan.

Košarkašu AEK-a je na treningu pozlilo, a kako prenose grčki mediji, 32-godišnji krilni centar doživeo je moždani udar.

Oni pišu da se Jelovac osećao loše i da je kolabirao za vreme treninga, a poslednje informacije navode da se on i dalje nalazi na intenzivnoj nezi.

Jelovac se nalazi u bolnici "Metropolitan Dženeral" u Atini, gde se u potpunosti kontroliše njegovo stanje. Navodi se da je ono stabilno, ali ozbiljno, zbog operacije koja je morala da bude obavljena.

O tome pišu i španski mediji, a posle pobede AEK-a protiv Rige u FIBA Ligi šampiona u ponedeljak uveče, njegov saigrač Kino Kolom je poslao poruku podrške srpskom igraču.

"Ovo je više od košarke, svi se nadamo da se će oporaviti, zdravlje je nešto najvažnije. Ova pobeda je za njega, svi mu želimo sve najbolje i nadamo se da će uskoro opet biti sa nama", rekao je Kolom, inače bivši košarkaš Zvezde.

AEK se o ovoj situaciji ranije oglasio saopštenjem.

"Stevan Jelovac je prebačen u bolnicu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema. Predstavnici kluba su uz njega od prvog trenutka i žele mu snagu i hrabrost da prebrodi ovo. Molimo medije i ceo svet da poštuju ovaj trenutak i našeg sportistu. Kada god bude potrebe, bićete obavešteni o novim informacijama", stajalo je u objavi AEK-a.

Jelovac (32) je ove godine došao u Grčku i tamo produžio svoju desetogodišnju internacionalnu karijeru, započetu još 2011, kada je iz Mege otišao u Antaliju.

Prethodno je igrao za Zvezdu, a nakon Turske bio je član italijanske Kazerte, litvanskog Ritasa, španske Saragose čak tri godine, ruskog Nižnjeg Novgoroda, nemačkog Bamberga, turskog Gazijantepa... Prošle sezone igrao je u Japanu.