Vraća se

TO JE BIO PAKAO - TRENING OD POLA 8, PA SVI U NEŠINU ZASTAVU: "Zakačio" Željka u Partizanu, sad dolazi da ga pobedi!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji kapiten i trener Partizana prisetio se svih svojih avantura u crno-belom!

Izvor: Youtube/screenshot/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana od 20:30 igraju meč sa Lijetkabelisom u okviru Evrokupa, a u goste im dolaze neka dobro poznata lica. 

Nekadašnji kapiten crno-belih i u jednom periodu i trener Partizana Nenad Čanak je na klupi ovog kluba već četiri sezone i sa uspehom radi u Litvaniji. Ipak kada posle svega dolazi u Beograd da igra protiv Partizana, nije mu svejedno. 

"Neobičan mi je osećaj, moram da priznam. U Beogradu sam, još nisam svestan da je sutra utakmica, ali moram da dam sve od sebe da se prešaltam na taj mod", rekao je on pred meč.

Njegova ekipa na startu Evrokupa ima skor od dve pobede i dva poraza, a Čanak priznaje da se ugodno oseća u klubu.

"Ja sam tamo već četvrta godina i sigurno ne bi ostajao toliko dugo da mi ne prija. Našao sam sredinu gde mi ljudi daju pravo na grešku, niko ne skida glave, tako da sigurno jedna sredina gde se osećam vrlo komforno i mislim da radimo dobar posao", dodao je on.

Crno-bele naravno prati, što kao navijač, što kao protivnički trener. 

"Pratim, naravno da pratim. I kao navijač i sa trenerske strane. Sigurno je da je Partizan favorit, a ne idu nam na ruku ova dva vezana poraza Partizana. Sigurno će biti reakcija igrača", dodao je srpski trener na klupi litvanskog predstavnika.

Cilj Lijetkabelisa je da prođe u drugu fazu takmičenja, a za sada je na putu da to urade.

"Naš cilj u Evrokupu je da ne budemo deveti i deseti. Idemo po utakmicu po utakmicu, a što se tiče sutrašnje utakmice stvarno bih voleo da odigramo ono što treniramo, da ne pokušavamo nešto što ne treniramo i da održimo taj fokus u atmosferi na koju moji igrači nisu navikli", kaže Čanak. 

U Partizanu je u tri navrata proveo mnoge lepe trenutke, a došao je kao 15-godišnjak.

"Jeste, ja sam došao '91 sa 15 godina, prošao kadetski i juniorski staž, ušao u prvi tim Partizana, čak sam zakačio malo prvog tima te poslednje Željkove godine, bio član prvog tima kod Željka Lukajića sledeće godine, vratio se '99, bio do 2003. i u tom periodu bio i kapiten. Partizan je moj klub", ispričao je Čanak.

Njegovi prvi dani u Partizanu bili su prilično živopisni...

Kada se vratio u klub 1999. godine i pored nekih večih igračkih imena on je dobio čast da bude kapiten.

"Bio sam kapiten, neko u koga su treneri imali poverenja, ali svakako da je bilo mnogo bitnijih i boljih igrača u toj generaciji od mene. Meni ostaje za ponos da sam bio deo generacije koja je vratila titulu 2002. godine", dodao je on.

Na kraju se osvrnuo i na trenerske dane u crno-belom i na jedini trofej koji kao šef struke ima sa crno-belima.

"Jesam, završilo se kako se završilo, sad sa ove tačke, ipak sam tri godine stariji i iskusniji... Ne znam, bilo je grešaka sa moje strane, ostaje žal što to nije bilo bolje. Za utehu ostaje taj kup osvojen protiv Zvezde. Imam trofeje kao igrač i trener Partizana", završio je Čanak.