Partija karijere

DŽIKIĆEV VOĐA POKAZAO KLASU PRED PARTIZAN: Budućnost MOĆNA u derbiju pred crno-bele!

Autor Mladen Šolak

Spektakularna utakmica Amerikanca u dresu Budućnosti uoči gostovanja u Štark areni.

Izvor: MN Press

Budućnost u "jadranskom" derbiju Evrokupa protiv Cedevite ostvarila ubedljivu pobedu - 91:60 (19:16, 22:17, 22:12, 28:15) i pokazala da dolazi u odličnom ritmu na subotnji derbi protiv Partizana u Štark areni.

U timu Aleksandra Džikića, bivšeg trenera crno-belih, posebno se istakao apsolutni lider Džastin Kobs, sa impresivnim brojkama u deklasiranju slovenačkog tima. Amerikanac sa crnogorskim pasošem ubacio je 33 poena, bez promašaja za tri (3/3), iskoristio svih 12 slobodnih bacanja i dodao tom učinku pet asistencija i četiri ukradene lopte. Završio je meč sa indeksom korisnosti 44!

Budućnost je tako nastavila da niže sjajne rezultate u svojoj hali u Evrokupu, jer je pre trijumfa protiv Ljubljančana na istom mestu savladala je favorite takmičenja - Valensiju i Virtus! Ipak, ovo je bila najimpresivnija partija Podgoričana, u kojoj su veliki doprinos trijumfu imali i Džejkob Vajli sa 15 poena, Petar Popović sa 13...

Budućnost Cedevita Olimpija
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Na suprotnoj strani, tim Jurice Golemca imao je aktivan rezultat do poluvremena, posle čega je Budućnost dodavala gas sve do završnice, u kojoj je serijom 11:0 povela 89:56 i nanela rezultatsku katastrofu rivalu sa kojim će ove sezone igrati važne utakmice i u ABA ligi.

U Evrokupu nakon ovog kola počinje pauza zbog utakmica reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023, a naredni mečevi u drugom po snazi evro-takmičenju biće odigrani 7. decembra.