"Žoc" je optimista

KARI ĆE VRATITI JOKIĆA U REPREZENTACIJU! Željko Obradović veruje u Pešića i Srbiju - to bi bila NAJVEĆA pobeda!

Autor Mladen Šolak

"Žoc" veruje da će novi selektor uspeti da okupi najjači tim kada bude najvažnije. "To bi bila njegova velika pobeda", rekao je Obradović.

Izvor: TV Prva/Printscreen/MN Press

Nikola Jokić otkrio je da se čuo sa selektorom Srbije Svetislavom "Karijem" Pešićem i tako je na radost svih ljubitelja košarke napravljen prvi korak da se najbolji igrač NBA lige vrati u reprezentaciju.

Naravno, ta tema doći će konkretnije na red tek narednog leta, pred Evropsko prvenstva 2022, a trener Partizana Željko Obradović izrazio je veru da će Pešić uspeti da ubedi najboljeg srpskog košarkaša da se vrati u nacionalni tim.

"Jokić je biser naše košarke, fenomen u svakom smislu i mislim da će Kari Pešić naći s njim zajednički jezik da opet igra za reprezentaciju. Ni u jednom momentu nisam govorio negativno o njemu kao igraču. Čak sam pre svega rekao da bi posle objavljivanja spiska trebalo da sačekamo da vidimo ko će da se odazove Igoru Kokoškovu i žao mi je što je tako ispalo", rekao je Obradović gostujući na TV Prva.

Obradović razume Jokićeve razloge koji su ga sprečili za nacionalni tim i smatra da bi okupljanje najjačeg tima bila prva, važna Pešićeva pobeda na klupi.

"Uvek ću ponoviti da je to najveća stvar, ali uvek treba poći od toga ko može, ima i primera braće Gasol koji su takođe preskakali neka takmičenja, ali ako u 20 godina preskočite dva-tri taklmičenja, to je razumljivo. Jeste se sve promenilo u odnosu na ranija vremena, pre je reprezentacija bila odskočna daska i znam da igrači imaju program odmora, ali nadam se da ćemo pod Karijem Pešićem imati slučaj da najbolji igrači igraju za reprezentaciju i to će biti najveća pobeda koju Kari na početku mandata može da ostvari".

Izvor: MN Press

"Znam koliko predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović ulaže u to zajedno sa (direktorom reprezentacije) Draganom Tarlaćem i znam da rade na tome. Imali smo pre mesec i po dana sastanak sa njima u Savezu, gde smo bili pozvani svi treneri i direktori ABA ligaša i mislim da je to bila izvanredna ideja. Ponavljam, što se tiče mene i ljudi iz Partizana, uvek sam spreman da pomognem reprezentaciji da svi zahtevi budu ispoštovani", dodao je "Žoc".