ZANIMLJIVI DETALJI

ŠOK INTERVJU MRKONJIĆA - BIO SAM BOLJI OD DUDE "GLAVONJE"! Otkrio sve detalje: Najveći švaler bio je OTAC Saše Đorđevića

Autor Nemanja Stanojčić

Neverovatna priča Milutina Mrkonjića.

Izvor: ATA images/Antonio Ahel/MN Press

Srpski političar je preminuo u 80. godini pošto mu se stanje naglo pogoršalo. On je bio u bolnici od početka novembra, ugrađen mu je i pejsmejker, ali ni to nije bilo dovoljno.

Inače, ono što mnogi nisu znali jeste da je Mrkonjić imao i sportsku karijeru, bavio se košarkom. Bio je i kapiten ekipe u kojoj je bio legendarni Dušan Ivković koji je takođe nedavno preminuo.

"Trenirao sam košarku u Radničkom na Crvenom krstu, a imali smo i bokserski klub. Ali, nismo se tada predavali samo sportu. Mi, 'krstaši', bili smo posebna fela. Imali smo tu i svoj bioskop "Avalu", pa pozorište Beogradsko dramsko... Nismo mnogo silazili do 'štrafte', do Knez-Mihailove. Bili smo grad u gradu, velika grupa obrazovanih mangupa koji su imali svoj stil života", ispričao je Mrkonjić u jednom intervjuu za "Politiku".

Ovako je izgledala povorka na sahrani Ivkovića:

Otkrio je i taj zanimljiv detalj o Dudi Ivkoviću.

"Bio sam uspešan košarkaš dok se nisam povredio. Trener mi je bio Ranko Žeravica, a bio sam kapiten tima u kome je igrao aktuelni selektor Duda Ivković. Slobodno napišite da sam bio bolji od Dude 'Glavonje'. Na prvu turneju u Italiju smo otišli 1960. godine, pobedili na nekoliko utakmica i mnogo se lepo proveli.

Tom prilikom se i našalio.

"Više smo mi jurili za loptom nego za ženama. Ali su nas volele. Mi, momci iz moje generacije, počeli smo da vodimo ljubav tek posle 20. godine. Najveći švaler iz našeg društva je bio Bata Đorđević, otac košarkaša Saše Đorđevića. Živi smo svedoci da je tako", rekao je Mrkonjić tada.