USPEH

"ZNALI SMO DA U LAKTAŠIMA PADAJU VELIKI TIMOVI"! Avramović posle preokreta: Nervozni na startu, pribrani na kraju!

Autor Dragan Šutvić

Aleksa Avramović pričao posle trijumfa crno-belih protiv Igokee.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana su, uz mnogo muke, stigli do devete pobede u ABA ligi.

U Laktašima su za Igokeom, u pojedinim trenucima treće deonice zaotajali i 14 poena, ali su to uspeli da nadoknade i da u dramatičnoj završnici upišu pobedu (68:70).

Tim Dragana Bajića imao je priliku da dođe do pobede ili produžetka, ali nisu uspeli, što je bio početak za slavlje crno-belih na parketu. Analizu meča dao je plejmejker srpskog tima Aleksa Avramović.

"Teško gostovanje, znali smo da su ovde pobedili Crvenu zvezdu, a na domaćem terenu su poraženi samo od Cedevita Olimpije. Znali smo svi da ovde padaju veliki timovi, ali smo bili pribrani na kraju, imali smo odgovor na njihovu kombinovanu odbranu u drugom poluvremenu koja je bila sjajna. Podigli smo nivo odbrane, primili samo 33 poena do kraja meča. Bilo je i 'jeftinih' poena, ali sve u svemu naša odbrana je bila izuzetna u drugom delu", rekao je Avramović.

Avramović je naglasio da ih Igokea nije iznenadila, a posebno je istakao Taja Volera.

"Ušli smo jako nervozno u utakmicu, otvorio se posle Voler, ostavili smo ga par puta samog i on to kažnjava. Igrao sam sa njim u Varezeu, strašan je šuter i stvarno jedan od boljih sa kojima sam igrao. Međutim, posle smo ga zaustavili, našli smo način za to, nije imao te šuteve koje je imao do tada sem tog posljednjeg, što je bila naša greška. Hvala bogu, promašio je i mislim da smo zasluženo pobedili."

Partizan paralelno nastupa u dva takmičenja (ABA liga i Evrokup) i za sada odlično "gura" na oba fronta.

"Imamo 13 pobeda i dva poraza, tako da sam izuzetno zadovoljan. Igramo dobru košarku, prostora za napredak ima na pretek i svi to znamo. Mislim u ofanzivnom smislu, defanzivno nemamo velike kikseve Na utakmici se desi po neki, ali generalno igramo dobru odbranu."

Avramović je u karijeri igrao i u španskoj ACB ligi, u dresovima Unikahe i Estudijantesa, pa je uporedio dva takmičenja.

"U poređenju sa ACB ligom, iskren da budem, špansko prvenstvo je mnogo kvalitetnije, 'talentovanije', da tako kažem. Ovde se igra dosta čvrsto, dosta jako, utakmice se igraju na mali broj poena. U ACB ligi su napadači u prednosti jer su zaštićeni, u smislu da dobijaju faul. Ovde to baš nije slučaj, igra se čvrsto, međutim svako ko zna da igra košarku može da igra i u jednoj i u drugoj ligi."

 Na kraju se zahvalio navijačim.

"Mnogo im hvala što su došli u tako velikom broju, znali smo da će nas dočekati domaćinski i stvarno je bilo prelepo", zaključio je Avramović.

Ekipu Partizana u utorak očekuje Levaloa na gostujućem terenu, u okviru šestog kola Evrokupa, a zatim u Beograd sljedećeg vikenda, u 11. rundi ABA lige, stiže Cedevita Olimpija.