Loša vest

NBA ZVEZDA U BOLNICI ZBOG "KOLAPSA" PLUĆA: Klub objavio detalje - evo kakvo ga lečenje čeka!

Autor Mladen Šolak

Nije objavljeno kada bi mogao da opet zaigra

Izvor: Profimedia

U periodu kada stižu strašne vesti iz košarke i profesionalnog sporta u celini, i u Americi su svi ostali zabrinuti kada je u toku noći objavljeno da je košarkaš Portlanda Si-Džej Mekalum doživeo takozvani "kolaps pluća".

Njegov tim je potvrdio da je Mekalumu dijagnostikovan "pneunomotraks", problem koji se javlja kada se razvija rupa u plućima, koja omogućava vazduhu da pobegne u prostor oko pluća, čime se ona delimično ili potpuno "sruše". Simptomi tog problema su kratak dah i bol u grudima.

Prema tvrdnjama zdravstvenih stručnjaka, taj problem se leči tako što grudna cev mora biti ubačena između rebara u prostor između pluća i zida grudnog koša, da bi se na taj način uklonio vazduh i ponovo uspostavio rad pluća. Cev ostaje na tom mestu nekoliko dana, a pacijent se za to vreme oporavlja u bolnici. Operacija je potrebna u retkim slučajevima, da bi se sprečile buduće pojave istog problema.

Evo šta je napisano u saopštenju Portlanda, bez najave kada će se vratiti na teren.

"Posle detaljnih pregleda, utvrđeno je da bek Portlanda Si-Džej Mekalum ima pneumotraks u desnom plućnom krilu. On je doživeo tu povredu tokom četvrte četvrtine utakmice protiv Bostona 4. decembra. On neće putovati na utakmicu protiv Golden Stejta i informacije o njegovom statusu biće objavljene naknadno", objavili su Blejzersi.

Mekalum je starter Blejzersa koji po utakmici postiže po 20,6 poena i jedan je od najboljih igrača u ligi na svojoj poziciji, a ova informacija još jedna je u nizu loših vesti iz Portlanda, gde je prošlog meseca predsednik Kris Mekgovan podneo ostavku, generalni menadžer Nil Olši je dobio otkaz, a najbolji igrač i lider ekipe Demijan Lilard je povređen još od kraja novembra.

Za vreme takvih problema, Portland sa skorom 11-14 trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli koje vodi u "plej-in", do čega je naravno predugačak put kojim će jako teško proći bez Lilarda i Mekaluma.

Tagovi