USPEH

SRBIN POSLE 15 MESECI AGONIJE PONOVO NA PARKETU: Plakao sam, razmišljao da ostavim košarku, a sada sam jači nego ikada!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Todorović se vratio na teren posle skoro 15 meseci od teške povrede.

Izvor: Twitter/Printscreen/@CB1939Canarias

Dve teške povrede su iza njega, prošao je kroz novu agoniju, razmišljao da ode u penziju sa samo 26 godina, ali je na kraju odlučio da se bori i uspeo je da pobedi.

Dejan Todorović je doživeo dve povrede ukrštenih ligamenata istog kolena i čekao je strpljivo 15 meseci i dočekao - vratio se na teren u dresu Tenerifea!

Zaigrao je u FIBA Ligi šampiona protiv Ludvigsburga, proveo skoro pet minuta na parketu, dobio ovacije, a potom je ispričao kako je sve go izgledalo iz njegove perspektive. Svašta mu je prolazilo kroz glavu.

"Dan kada sam se povredio ću pamttii celog života. Bilo je komplikovano, bio sam uveren da ću morati da ostavim košarku. Sećam se da sam plakao sa saigračima u svlačionici. I u bolnici na testovima su mi potvrdili da postoji povreda ukrštenih ligamenata", priseća se Todorović.

Nije mu bilo lako da u glavi prelomi u tim teškim momentima.

"Bio sam deprimiran, ubeđen da ću morati da ostavim sve. Razgovarao sam sa majkom i devojkom i odlučio sam da ću da se vratim jači."

Zbog prirode povrede, koja je jedna od najtežih u sportu, je sve moralo da ide korak po korak. Sve to je trajalo skoro 15 meseci.

"Mnogo je bilo dosadno i statično u prvih sedam-osam meseci kada radiš te osnovne vežbe, ideš polako, tu najviše patiš na mentalnom planu. Srećom, sve je prošlo dobro, baš onako kako smo planirali. Samo želim ponovo da uživam na terenu."

Imao je dovoljno vremena i za odmor, ali i za rad na sebi. Koliko ga vole navijači moglo je da se vidi po aplauzima i ovacijama kada je izašao na teren.

"Odigrao sam prvi meč posle skoro 15 meseci. Sazreo sam dosta u tom periodu, naučio sam mongo stvari. Bio sam fokusiran na svoje telo, jer je to moje oruđe za rad. Želim samo da igram košarku i da uživam", zaključio je Todorović.