POGLEDAJTE!

ONA JE ŽENSKI ŠEKIL O'NIL - IMA 16 GODINA I DELI LOPTE KAO JOKIĆ: Ova devojčica DOMINIRA, ne može joj niko ništa!

Autor Nebojša Marković

Audi Kruks je po godinama i dalje devojčica, ali sa svojih 190 centimetara, pod košem surovo dominira protiv vršnjakinja.

Izvor: YouTube/Courtside Films/Printscreen

Američki mediji bruje o 16-godišnjoj košarkašici nadimka "ženski Šekil O'Nil"! Njeno ime je Audi Kruks, a mnogi veruju da će ona napraviti veliku košarkašku karijeru.

Radi se o srednjoškolskoj igračici koja je visoka 190 centimetara, vrlo korpulentne je građe i baca dodavanja kao Nikola Jokić!

Audi Kruks je možda tek usred svojih tinejdžerskih godina, ali već odavno "štrći" u odnosu na svoje vršnjakinje.

Svojom visinom i fizičkom građom dominira igrajući košarku za ekipu srednje škole Bišop Garigan u saveznoj državi Ajova. Nastupa na poziciji centra, a težina joj ne smeta da bude pokretljiva.

Koliko dominira ovom ligom pokazuje i njena statistika od 23,2 poena i 11,9 skokova po meču, uz šut iz igre od čak 72 odsto.

Zbog svega toga je zovu "ženskim Šekom", a navodno su i brojni američki koledži bacili oko na nju i njen razvoj, svesni da bi jednog dana mogla da igra i u WNBA ligi.

Na video snimku njenih poteza može se videti i jedno dodavanje preko celog terena kao što to Nikola Jokić prethodnih godina radi u NBA ligi, a njen trener Brendon Švab zna koliko je Audi dobra igračica.

"Mislim da je trenutno najdominantnija košarkašica svog uzrasta. Ima mnogo dobrih košarkašica, ali u našoj ligi ne postoji niko ko može da je sačuva jedan na jedan", rekao je Švab. Pogledajte kako igra Audi Kruks:

Ženski Šekil O'Nil
Izvor: YouTube/Courtside Films