SVE ZA POBEDU

NI STRAŠAN PAD, NI KRV GA NISU ZAUSTAVILI! Trifunović igrao preko granice bola: Zbog njih sam hteo nazad na teren!

Autor Nemanja Stanojčić

Uroš Trifunović je po svaku cenu želeo da se vrati na parket i pomogne saigračima.

Izvor: MN Press

Želja za dokazivanjem, pobedom i uspehom tima je bili jača i od jezivog pada, bola i krvi koja je bila na njegovom licu.

Uroš Trifunović je uprkos svemu tome želeo da se vrati na parket i da pomogne timu, na kraju je u tome i uspeo pošto je Partizan pobedio Slask (75:73).

Trener Željko Obradović je njegov potez nazvao hrabrim gestom, a mladi košarkaš je pričao sa novinarima posle utakmice. Dobra vest je da se oseća dobro.

"Bolje sam. Kada sam pao, malo sam se iznenadio. Želeo sam da nastavim meč. Želja za pobedom i publika su me poneli. Uvek želim da pobedim, neki prag bola je bio takav da mogu da izdržim, želeo sam pobedu i na kraju se to desilo", počinje Trifunović.

Ovako je to izgledalo:

Do pada je došlo prilikom zakucavanja, odgurnut je s leđa, nije uspeo da se uhvati za obruč i pao je na parket.

"Probao sam da ne padnem na glavu, da se zadržim rukom, nisam baš uspeo."

Osvrnuo se potom na sam tok meča protiv poljskog Slaska.

"Oni su kvalitetan tim koji igra u jednom sistemu, par mečeva u Evrokupu su izgubili zbog nedostatka sreće. Mi smo se opustili u drugoj četvrtini, stigli su i držali su egal do poslednje sekunde. Prelomila je naša želja za pobedom."

Publika je znala da prepozna sve to, pa je tako Uroš dobio gromoglasne aplauze i ovacije sa tribina. Prvo prilikom povrede, a potom i kada se utakmica završila.

"Znači mi mnogo podrška navijača, dajemo sve od sebe i drago mi je što to znaju da nagrade", zaključio je Trifunović.