Šesta lična

CEO SVET PRIČA O STEFU KARIJU, PA I MILOŠ I EDIN! MONDO podkast "Šesta lična" o NBA ligi i o najboljem šuteru u istoriji

Autor Mladen Šolak

U najnovijoj epizodi MONDO podkasta, Miloš i Edin počinju priču o najboljoj košarci na svetu neizbežnim i nestvarnim Stefom Karijem.

Izvor: Mondo

NBA k’o NBA, svašta se desi u svega sedam dana, međutim, sada pišemo da se desilo nešto i zaista nesvakidašnje – Stef Kari pogodio je dovoljno trojki da sa broja jedan večne liste svrgne Reja Alena, i naravno da je to tema broj jedan za Edina i Miloša ove sedmice!

Poslušajte MONDO podkast:

O Kariju je, naravno, već i ranije bilo dovoljno priče, ali te teme nikad ne dosade. Setili smo se njegovih univerzitetskih dana, malo pričali o Voriorsima, ali smo i imali zanimljivu uvertiru tj. digresiju u vidu nekih sitnih diskusija vezanih za malo jače NBA glave. Tako se, recimo, pričalo o Tristanu Tompsonu, pa smo onda skrenuli i u neke druge vode – pomenuo se i Šon Kemp, ali ne baš zbog zakucavanja...

Pored priče o Stefu i analizi "tamne strane sile svemira", naravno da je bilo mesta i da se prodiskutuju sveže trejd glasine. Odjednom se sada u kombinacijama pojavio i Kajri Irving, za koga se navodno raspituje Dalas – o Benu Simonsu i dalje ne znamo gde će, Sakramento i Detroit su na pijacu stavili pola tima bezmalo, a kao bomba odjeknula je vest da će "na doboš" možda čak i Rasel Vestbruk. Šta li bi Lejkersi mogli da dobiju za njega?

U pregledu lige, za promenu smo krenuli od zapada prema istoku. Voriorsi i Sansi izgledaju odlično kao i uvek, ali sada treba spomenuti i Jutu koja je malo pritegla odbranu i polako im se približava. Donovan Mičel je popravio procente i u odličnoj je formi – loš znak za ostatak zapada! Prijatno iznenađenje je i ekipa Memfisa, koja niže pobede uprkos neigranju svoje prve zvezde Dža Morenta.

Lejkersi se i dalje "traže", pa igraju toplo-hladno, mada imaju čak sedam pobeda u poslednjih deset mečeva. Klipersi i dalje „ubijaju vreme“ do Lenardovog povratka, u Denveru nema ko da igra sem Nikole Jokića, a Dalas se muči da nađe svoj kako ofanzivni, tako i defanzivni identet bez Luke Dončića. Malo se pričalo i o novom mini-skandalu u Dalasu, jer su američki mediji nedavno preneli priču o tome da se Luka i bivši šef struke Rik Karlajl baš i nisu previše voleli.

Minesota pokazuje da je sve bolja, i da će probati da zadrži to plej-in mesto. Sakramento je malo živnuo od odlaska Luka Voltona, ali korona ih sputava – Portland, San Antonio se bore, dok je u podrumu status kvo sa Hjustonom, Nju Orleansom i Oklahomom. Ali to ne znači i da je dosadno, o čemu nam svedoči završnica ova dva poslednje imenovana tima u utakmici od četvrtka ujutru...

Na istoku "stare priče" – Kevin Durent vodi Bruklin ka vrhu, Milvoki ih stiže, a Čikago će se priključiti kad se svi oporave, jer ih trenutno sposobnih za košarku ima taman za jednu basket ekipu. Klivlend je u porastu forme, dok ih pomno prate Majami i Šarlot.

Filadelfija malo ima, pa malo nema pomoć Embida – Ben Simons, tj. trejd istoga, je ponovo tema broj jedan u „gradu bratske ljubavi“. Vašington je malo pao u formi, Atlanta ne može da odbrani ništa, a Boston se podiže zahvaljujući odličnom Tejtumu. Tu blizu vreba i Toronto, predvođen pre svega sjajnim Nikom Nursom, jednim od najinovativnijih trenera današnjice.

U Njujorku je izgleda stigao umor, kako fizički tako i mentalni. Indijana je, baš kao i neki drugi, „oglasila“ pola tima, dok o Orlandu i Detroitu – što manje, to bolje...pomenućemo ih samo u kontekstu trejdova.

Uživajte u podkastu, pa se vidimo u utorak kad nas čekaju nove ABA zanimacije!