POČELO JE

KORONA HAOS U NBA, JOKIĆ I BOGDANOVIĆ NE IGRAJU! Krenuli su VELIKI problemi, šta će biti sa sezonom!?

Autor Nemanja Stanojčić

NBA liga klizi u potpuni haos sa kalendarom.

Izvor: Profimedia

Utakmice Bruklin - Denver, Atlanta - Klivlend i Filadelfija - Nju Orleans neće biti odigrane u noći između nedelje i ponedeljka. I sve su odložene zbo korone.

U redovima Bruklina, narednog rivala Jokićevih Nagetsa, u kovid protokolu su Kevin Durent i Džejms Harden, što je već u startu previše, jer su to dvojica najboljih igrača Netsa. Kontroverzni Kajri Irving je izašao iz kovid protokola nakon što je odbio vakcinu, ali očigledno da nema dovoljno zdravih igrača. U ekipi Majkla Melouna je jedini zaraženi Bol Bol, pošto se Ostin Rivers oporavio. Pored gomile povređenih, nema Majkla Portera juniora koji je završio sezonu, kao ni Džamala Mareja koji još uvek nije spreman za utakmice posle oporavka od teške povrede.

Samo što je stigla potvrda tog odlaganja, nastao je dodatni haos, jer su odlagane i ostale utakmice, pa tako ni ekipa Bogdana Bogdanovića, Atlnta, neće na teren zbog korone.

Najbolji igrač Atlante Trej Jang je dobio pozitivan test u nedelju, a trener Nejt Mekmilan rekao je novinarima da je lider Houksa ušao u "kovid-protokol" i da je jedini igrač koji ima problem. Sa druge strane, u Klivlendu su petorica košarkaša zaražena.

Iako se Bogdan Bogdanović oporavlja od povrede zgloba i još nije igrao u decembru, njegov trenutni status je bio takav da bi odluka o nastupu bila doneta neposredno pred meč. Ovako definitivno dobija još vremena da zaleči povredu...

Stiče se utisak da će ovakvih vesti biti još dosta u narednom periodu i da bi to moglo da dovede u pitanje i nastavak i dinamiku ostatka takmičarske 2021/22.