NBA

VUČEVIĆ REKAO LEBRONU - "DALJE NEĆE MOĆI": Čikago srušio Lejkerse, Crnogorac odigrao sjajan meč!

Autor Milutin Vujičić

Lejkersi su doživeli možda i previše poraz tokom jeseni.

Izvor: Profimedia

NBA liga je zbog korona virusa morala da otkaže tri utakmice zakazane za noć između nedelje i ponedeljka, između ostalih i susrete Jokićevog i Bogdanovićevog tima, ali smo gledali šest vrlo interesantnih duela!

Možda najinteresantniji među njima odigran je u "Junajted centru" u Čikagu gde su Bulsi uspeli da savladaju L.A. Lejkerse posle prave drame. U većem delu utakmice, ujedno i poslednje deonice, vodili su "jezeraši", međutim na kraju 115:110 za domaćina.

Junak utakmice bio je Demar Derozan koji je na 52 sekunde do kraja doveo Čikago u vođstvo 111:110, a potom su on i Lonzo Bol sa "penala" potvrdili pobedu.

Upravo je Derozan bio i najefikasniji igrač utakmice sa čak 38 poena (11 od 24 iz igre), dok je na drugoj strani prednjačio Lebron Džejms. Ubacio je 31 poen, imao još 14 skokova i šest asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno kako bi Lejkersi uspeli da ostvare pobedu na gostovanju.

Entoni je ubacio 21 poen, Vestbruk je dodao 20 uz još devet skokova i osam asistencija, ali nedostajao im je povređeni Entoni Dejvis, pa je tako lakši zadatak pod košem imao Nikola Vučević.

Vučević i Lebron
Izvor: YouTube/Ultimate Basketball

Crnogorac je ubacio 19 poena i imao još 13 skokova, ali i atraktivnu blokadu nad Džejmsom čiji tim ne beleži ni blizu dobre rezultate kako se mislilo. Doveli su brojna pojačanja tokom leta, obećavali šampionski prsten, ali posle prva dva meseca sezone nisu još "kliknuli".

NBA REZULTATI

Detroit - Majami 100:90
Memfis - Portland 100:105
Sakramento - San Antonio 121:114
Čikago - L.A. Lejkers 115:110
Minesota - Dalas 111:105
Finiks - Šarlot 137:106

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt