NOVI REKORD

"JEDE" SVE U ODBRANI, A SAD JE I NAJBOLJI STRELAC ZVEZDE: Kapiten je oduševljen - Nikad nisam jurio rekorde...

Autor Milutin Vujičić

Na utakmici Zvezde i Borca došlo je do smene na listi najboljih strelaca.

Izvor: MN Press

Branko Lazić je srce i duša Crvene zvezde, a svakako njegovi najveći kvaliteti su igra u odbrani i energija kojom "vuče" čitavu ekipu, međutim od nedelje mu pripada košgeterski rekord!

Kapiten crveno-belih je u pobedi nad Borcom iz Čačka (109:62) postigao 13 poena i tako postao najbolji strelac u istoriji Crvene zvezde u ABA ligi. Pogođenim slobodnim bacanjem krajem prvog poluvremena je i zvanično "preskočio" Tadiju Dragićevića koji je do sada bio lider.

Sada je Lazić na 1.240 poena iz 265 mečeva, po čemu je takođe rekorder Crvene zvezde, kao i po broju osvojenih titula - trenutno ih je 17 u njegovoj kolekciji.

"Izuzetno mi je drago što sam uspeo da postavim svoje ime u još jednu stranu velike istorije takvog kluba kao što je Crvena zvezda.Nikada nisam jurio rekorde, brojke, već sam uvek želeo da pomognem timu i odgovorim na zahteve trenera. Iskreno mislim da ću tek po završetku karijere biti svestan svih uspeha i dostignuća sa Crvenom zvezdom", rekao je Lazić u izjavi za zvanični sajt i dodao:

"Želim svima da se zahvalim, jer mislim da je ovo uspeh svih nas zajedno, kluba, ljudi u klubu, trenera, mojih saigrača, nekadašnjih i sadašnjih Idemo dalje, čekaju nas novi izazovi i nove utakmice".

Zvezda već u utorak ujutru putuje u Istanbul na meč 17. kola Evrolige protiv šampiona Efesa.