Košarka

TO ĆETE DA PITATE ZORANA SAVIĆA: Željko Obradović NI REČ o Lesoru - trenutno ga zanima samo jedno

Autor Mladen Šolak

Novi centar crno-belih je potpisa, ali šef stručnog štaba trentno svu pažnju usmerava ka drugoj temi.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Francuski centar Matijas Lesor potpisao je ugovor sa Partizanom i zvanično je postao igrač crno-belih.

Međutim, nekoliko sati posle potrde da bivši košarkaš Zvezde dolazi među crno-bele, Željko Obradović naglasio je da je potpuno fokusiran na utakmicu protiv Lokomotive u Krasnodaru u sredu (od 19.30), a sva pitanja o Francuzu preusmerio na sportskog direktora kluba, Zorana Savića.

"To ćete da pitate gospodina Zorana Savića on je sve odradio, a ja sam skoncentrisan na ove momke ovde i bavim se utakmicom pred nama", rekao je Obradović.

Trener Partizana potvrdio je dobru vest - oporavak Kevina Pantera posle povrede, ali i rekao da sada crno-beli imaju druge "kadrovske" probleme.

"Panter se vratio, imamo problem sa druga dva igrača, Trifunović ima i dalje povredu ruke od nezgodnog pada protiv Slaska i Rodions Kuruks ima povredu kolena. U dogovoru sa doktorom i kondicionim trenerom ćemo doneti odluku danas".

Lokomotiva se prošle nedelje posle poraza od Hamburga (82:100) rastala sa poznatim trenerom Jevgenijem Pašutinom (52), sa kojim je 2013. osvojila trofej ovog takmičenja. U trenutku prekida te saradnje, "Loko" je imao skor 5-2 u Evrokupu i 5-3 u VTB ligi. U narednom periodu, ekipu će voditi srpski stručnjak Branko Maksimović.

"Evidentno je da su oni promenili trenera nakon poslednjeg kola u Evrokupu, napravili smo skauting u odnosu na to što su igrali u VTB ligi. Isti su igrači. Naravno da je bilo sitnih noviteta i bavili smo se time, kao i svim stvarima za koje mislim da su bitni da nam pomognu da odigramo dobru utakmicu. Imaju izvanredne igrače, napravljeni su tako da se bore da i oni sledeće godine budu u Evroligi i mislim da je veliki izazov pred nama. Potrebno je da odigramo izvanrednu utakmicu, ako mislimo da pobedimo", rekao je Obradović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt