Bravo!

IMA 41 GODINU I POGODIO JE ŠESTU TROJKU U KARIJERI: "Raspucala" se NBA legenda koja obožava Jokića! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najstariji igrač lige dobio priliku da igra u ubedljivoj pobedi, pa se upisao trojkom iz ćoška.

Izvor: Twitter/NBAonTNT/printscreen

Trebalo je da uđe u ligu još davne 2002. godine, ali ga na draftu niko nije uzeo. Judonis Haslem (41) okrenuo se evropskoj karijeri, odigrao jednu sezonu u Francuskoj, a zatim se vratio i postao legenda. Poslednjih nekoliko godina nije važan za igru Majamija, ali povremeno dobija šansu na terenu.

Tako je bilo i noćas, kada je Majami razbio Indijanu (125:96), a Haslem pogodio svoju šestu trojku u 19 godina dugoj NBA karijeri!

Judonis je dobio nešto manje od šest minuta na terenu u finišu ove ubedljive pobede, a za to je vratio učinkom od tri poena. Ukupno mu je to bio šest meč u sezoni, a sada ima devet postignutih poena na tim mečevima.

Od njega se ni ne očekuje da bude preterano poenterski raspoložen. Majami Hit već godinama ne krije da Haslem ima mentorsku ulogu u timu, da uvodi mlade igrače u sistem i da je neka vrsta produžene ruke stručnog štaba u svlačionici - čovek koji brine da sve bude na svom mestu.

Njegov ogroman autoritet koji je stekao sa tri NBA titule u timu sa Floride, kao i godine koje mladi košarkaši moraju da poštuju idealni su za takvu ulogu. On je u centru pažnje bio i kada su se zakačili Nikola Jokić i Markif Moris, a baš tada je pokazao da je ldier tima.

Nekoliko dana nakon incidenta pričao je kako su se glave usijale, a na račun srpskog centra sipao je komplimente kako bi se strasti smirile. 

Zato je Haslem neprocenjiv za tim i zato ova franšiza nema dilemu kada treba da produži ugovro sa njim. Iako je u ligi već 19 godina i njen je najstariji član, Haslem je veoma bitan. On je ujedno i igrač koji je trebalo prvi da bude draftovan. Za razliku od klase '03 iz koje još igraju Lebron Džejms i Karmelo Entoni, sa drafta iz 2002. godine nema nikoga u NBA ekipama.

Sem Judonisa, koji te godine nije izabran...

Judonis Haslem je za skoro dve decenije NBA karijere šutnuo 60 trojki, a ovo je bila šesta koju je pogodio!

Pogledajte trojku o kojoj se priča:

Tagovi