BRAVO!

VRATIO SE IZ PENZIJE POSLE 3 GODINE, A NJEMU JE 41: Odmah je pokazao da majstor ostaje majstor! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

"Iso Joe" nije zaboravio da igra košarku.

Izvor: Profimedia

Čuveni košarkaš Džo Džonson (41) potpisao je kratkotrajni ugovor sa Bostonom, pošto imaju velikih problema zbog koronavirusa, i odmah je pokazao da nije za "staro gvožđe".

Džonson je poslednju utakmicu u NBA odigrao u sezoni 2017/18, potom je otišao u penziju i pravio "izlet" u basket 3x3, a u noći između srede i četvrtka vratio se na dobro poznati parket i bar na kratko podsetio na stare dane - u pobedi Seltiksa nad Klivlendom (111:101).

Hteo je Džonson da se oduži Bostonu, koji ga je pre 20 godina birao na draftu kao 11. igrača, uskočio je kada im je bila potrebna pomoć, a publika je to dočekala uz ovacije.

Istina, na parket je izašao kada je utakmica već bila rešena, u poslednja dva minuta, ali je uspeo da se upiše u listu strelaca. Šutnuo je jednom - i bio precizan. Videćemo da li će mu to biti jedini pogodak u drugoj eri u Bostonu, ili će ga trener Udoka ipak ostaviti u timu.

Bilo kako bilo, Džo Džonson je oborio rekord kao igrač koji je napravio najveći razmak između prve i povratničke utakmice za isti klub, pa ako ništa bar će ostati upisan u almanasima.


"Iso Joe", kako mu je nadimak u NBA, najdublji trag ostavio je u Atlanti za koju je igrao od 2005. do 2012. godine, a u istom periodu je bio i Ol-star košarkaš. Nastupao je još za Finiks, Bruklin, Majami, Jutu i Hjuston.