Od Skoplja do Floride

SENZACIJA! IZ ABA 2 DIREKTNO U NBA LIGU: Igrao protiv Slobode i Mladosti, sad je startni plej u najjačoj ligi sveta!

Autor Nikola Lalović

Da li ste čuli za Hasanija Graveta?

Izvor: Profimedia

Meč Atlante i Orlanda bio je bitan za ljubitelje košarke u Srbiji jer se posle duge pauze na teren vratio Bogdan Bogdanović. Medžik je pobedio 104:98, a srpski bek je za 21 minuta na terenu imao 6 poena. 

Ali on nije bio jedino poznato lice na ovom meču! U startnoj postavi Orlanda na poziciji plejmejkera našao se Hasani Gravet

Ako ste prošle godine pažljivo pratili ABA 2 ligu sećate ga se iz tog takmičenja! Ovaj 25-godišnjak je posle studija na univerzitetima Pensakola i Južna Karolina nije biran na draftu 2019. godine, ali je našao ugovor u Lejklejnd Medžiku, razvojnom timu Orlando Medžika. 

Nakon nekog vremena provedenog tu rešio je da ode u Evropu i potpisao za MZT Skoplje za koji je nastupao prošle sezone. U ABA 2 imao je 12,4 poena, 4 skoka i 3,1 asistencije po meču. Najbolji je bio u duelu sa Slobodom iz Užica kada je dao 27 poena, ali je imao i lošije partije, pa je tako u duelu sa ekipom Mladosti iz Zemuna dao samo tri poena. 

Na početku ove sezone je direktno iz ABA 2 prešao u NBA, kada je 8. septembra potpisao ugovor sa Orlandom. Ipak samo mesec dana kasnije je otpušten i ponovo se našao u njihovom razvojnom timu. Tamo je na 12 mečeva imao 13,6 poena, 5,2 skoka i 2,8 asistencija u proseku, pa je usled problema Orlanda sa koronom zaslužio novi poziv u prvi tim. 

Potpisao je desetodnevni ugovor 17. decembra i do sada je već odigrao tri meča od povratka u ekipu. Na startu sezone igrao je u duelima sa Peliksansima (9 poena) i Bostonom (6 poena), a sada je od 17. decembra do sada dobio minuta ne tri meča. 

U sastavu je bio prvo za utakmicu sa Majamijem kada je upisao 6 poena, 2 skoka i 3 asistencije, da bi potom igrao i protiv Bruklina. Tada je upisao 7 poena, 5 skokova i 3 asistencije. 

Tako smo dobili i dvadesetog ABA igrača u NBA. Prvih 19 je igralo ABA ligu, a Hasani Gravet je pokazao da i iz ABA 2 može da se ode u najjaču ligu sveta!