UBEDLJIVO

STRAŠNA POBEDA BIVŠEG TRENERA ZVEZDE: Alimpijevićev tim ubacio Afjon "u mašinu" - na kraju 53 razlike!

Autor Milutin Vujičić

Nakon dva vezana poraza, pobeda za poboljašnje raspoloženja.

Izvor: MN Press

Srpski trener Dušan Alimpijević od prošle godine sedi na klupi Bursaspora i za sada mu ide vrlo dobro u Turskoj, pa je ove subote ostvario i najubedljiviju pobedu od kada je otišao u inostranstvo.

Njegova ekipa savlada je je Afjon u 14. kolu prvenstva - i to na gostovanju - prilično bolnim rezultatom 108:55.

Već u prvoj četvrtini stigli su do dvocifrene razlike, do poluvremena je narasla na 30 poena "plusa", ali se Bursaspor na tome nije zaustavio. Do kraja su držali Afjon u "mašini" i na kraju su došli do pobede od čak 53 razlike, potvrdivši tako da su maksimalno fokusirani u svakom susretu.

Bursaspor je predvodio Entroni Braun sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i deset skokova, imao je još i šest asistencija, dok su dobar doprinos dali i Bitim sa 19, odnosno Olmaz sa 12 poena.

Košarkaši Bursaspora, koje sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, pobedili su Afjon u 14. kolu šampionata Turske sa 108:55 i to na gostujućem terenu.

Ovom pobedom Bursaspor je došao na osmo mesto, koje vodi u plej-of, dok je Afjon pretposlednji. Vredi podsetiti i da je ovaj turski klub u velikim problemima, pa su početkom decembra raspustili čitav tim, otpustili su strance, tako da sada igraju sa domaćim igračima i juniorima.