Košarka

IGRAJU PROTIV PARTIZANA BEZ TRENERA I PETORICE IGRAČA: Bivši plejmejker crno-belih dovodi Megu u Štark Arenu!

Autor Mladen Šolak

Komplikovana situacija u svlačionici narednog rivala ekipe Željka Obradovića

Izvor: MN Press

Ekipa Mege u ponedeljak će gostovati Partizanu u Štark areni uz velike "kadrovske" probleme.

Rivala crno-belih neće predvoditi trener Vladimir Jovanović, jer je zaražen koronom, pa će ga menjati nekadašnji plejmejker Partizana Vule Avdalović. Uz to, za Megu neće igrati čak petorica igrača, pa je bila prinuđena da registruje dvojicu juniora - Ahmeta Jonovića (2003. godište) i Andreja Mušickog (2005).

Vule Avdalović, privremeni vršilac dužnosti trenera Mege, rekao je da je pred njegovim timom težak meč i zbog svega navedenog i zbog podrazumevanog Partizanovog kvaliteta.

"Oni su do sada pokazali dobre igre u oba takmičenja, imaju pun roster, popunjeni su na svakoj poziciji sa kvalitetnim igračima i jedni su od favorita sa osvajanje ABA lige. Imaju trenera koji je najuspešniji evropski trener svih vremena i sa čijim potpisom je Partizan pokazao da ima najviše ciljeve u ovoj sezoni. Mi u utakmicu ulazimo sa ciljem da odigramo kvalitetnu utakmicu i da pružimo svoj maksimum u ovom trenutku, imajući u vidu izostanke koje imamo. Jedan od glavnih zadataka će nam biti da odgovorimo na njihovu agresivnost najboljim mogućim rešenjima. Imamo veru u naš rad i mislim da imamo dobru priliku da pokažemo kvalitet", rekao je Avdalović u najavi utakmice.

Izvor: MN Press

Avdalović je član stručnog štaba Mege od 2017. godine, a prethodno je bio pomoćni trener i u Partizanu, u sezoni 2015/16. Među crno-belima je tako počeo trenersku karijeru, a u dresu kluba iz Humske je stekao i punu igračku afirmaciju, jer je nastupao za Partizan od 1998. do 2005. godine.

On je sa Partizanom četiri puta bio nacionalni prvak, a u inostranstvu je nastupao za Valensiju, Alikante, Šole, Donjeck i Albu. Karijeru je završio 2014. zbog povrede kolena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt