"The King"

LEBRON DŽEJMS PRESTIGAO KOBIJA BRAJANTA: I zbog ovoga je "Kralj" jedan od najvećih u ISTORIJI

Autor Mladen Šolak

Nastavio je da piše istoriju i to će neizbežno raditi i u narednim sezonama.

"Večni" Lebron Džejms (36) nije uspeo da sa Lejkersima savlada Bruklin na Božić, ali jeste mu pošlo za rukom da ispiše još jednu stranicu NBA istorije - postao je rekorder u broju poena postignutih u Božićnim utakmicama.

Lider Lejkersa ubacio je čak 39 poena i već u prvom poluvremenu prestigao Kobija Brajanta. Kad je ubacio svoj 13. poen na meču, Lebron je nadmašio Kobija (396:395), a onda je do kraja meča povećavao prednost, što će raditi i narednih sezona.

Lebron je tokom burnog meča u "Crypto.com" areni uspeo je da vrati svoj tim iz ogromnog minusa u poslednjoj četvrtini (84:107), ali su Netsi posle izjednačenja u poslednjem minutu (115:115) ipak našli put ka pobedi (122:115).

Među aktivnim igračima, Lebronu je na ovoj listi najbliži Kevin Durent, koji u subotu nije igrao zbog korone. On je peti najbolji strelac u Božićnim utakmicama, sa 299 poena. Zanimljivo je i to da Džejms još nije prestigao svog velikog prijatelja Dvejna Vejda u broju pobeda u prazničnim mečevima (10:10), što će mu takođe biti cilj u narednim godinama.

Povrh ovoga, Džejms od prošle noći ima još jedan rekord u svojoj biografiji. Drugom trojkom protiv Netsa, on je prestigao Karima Abdul-Džabara i postao igrač koji je dao najviše poena u određenom danu u godini. Džabar je 26. decembara ukupno postigao 413 poena, a Džejms je stao na 422.