VAU!

JOKIĆ JE CAR! OVO U NBA NIKO NIJE URADIO 33 GODINE: Nikola ispisao istoriju, partija i POBEDA za pamćenje! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Partija srpskog košarkaša Nikole Jokića ostaće upisana u istoriji.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra fantastično kroz ceo decembar, pa iako je Denver bez Džamala Mareja i Majkla Portera, zahvaljujući Srbinu i dalje imaju velike šanse za plej-of.

Roster sa kojim Nagetsi raspolažu to možda i ne govori u ovom trenutku, ali Jokić je dovoljan i da bi ostvarili pobedu nad L.A. Klipersima na gostovanju. Denver je napravio veliki preokret u poslednjoj deonici i došao je do 16. pobede u sezoni, prekinuvši istovremeno niz od dva poraza. Na kraju je bilo 103:100 za Nagetse!

Nikola Jokić je odigrao strašan meč, postigao je 26 poena, imao 22 skoka i osam asistencija, a što ne spomenuti i dve ukradene lopte i tri blokade.

Istina, pamti i bolje šuterske partije, pogodio je devet od 24 šuteva, ali jeste one kada je bilo bitno. Ujedno, bio je i najefikasniji pojedinac utakmice, za koga Klipersi jednostavno nisu imali rešenje pod košem, bilo da je krenuo na poene ili da asistira nekom od svojih saigrača.

Takođe, vredi reći i da je Jokić prethodne noći oborio rekord star 33 godine, za koji verovatno i nije znao da postoji.

Jokić je prvi košarkaš od Čarlsa Barklija i njegove partije iz 1988. godine koji je u dve vezane utakmice beležio više od 25 poena, više od 20 skokova i više od pet asistencija. To je toliko retko da više od tri decenije nismo videli na NBA parketima.

nikola jokić
Izvor: YouTube/Denver Nuggets

Vredi još dodati da je Jokić najveću pomoć imao u Vilu Bartonu, strelcu 17 poena, odnosno Dejvonu Ridu sa 15 poena, igraču koji inače ima kratkotrajni ugovor sa Denverom.

Na drugoj strani Bledso i Boston s uimali po 18 poena, a Zubac je dodao 17 i 11 skokova.

NBA REZULTATI

Klivlend - Toronto 144:99
Sakramento - Memfis 102:127
Vašington - 96:117
Oklahoma - Nju Orleans 117:112
San Antonio - Detroit 144:109
Čikago - Indijana 113:105
L.A. Klipers - Denver 100:103

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt