Fantastično!

SPEKTAKL - SVE PROMAŠIO, A ODIGRAO UTAKMICU ZA ISTORIJU: 50 godina se čekao ovakav meč u NBA!

Autor Dušan Ninković

Neverovatna partija mladog košarkaša iz Australije, momka koji je ruki u tekućoj sezoni.

Izvor: Profimedia

Ekipa Oklahome retko pobeđuje u NBA ligi, ali kada to urade - urade sa stilom. Za pobedu protiv Nju Orleansa (117:112) zaslužan je bio i ruki Džoš Gidej (19), momak koji je odigrao spektakularan meč. O tome kako je igrao mladi Australijanac pokazuje i podatak da u prethodnih 50 godina niko nije imao takav učinak.

Promašio je svih osam šuteva koje je uzeo, završio meč bez postignutog poena - ali ostvario dabl-dabl učinak!

Gidej je meč protiv Pelikansa završio sa 10 skokova, 10 asistnecija i bez ijednog postignutog poena, što se poslednji put u NBA desilo davne 1971. godine. Pre nešto više od 50 godina Norm Van Lajer iz Sinsinati Rojalsa (današnji Sakramento Kingsi) imao je isti dabl-dabl bez postignutog poena.

Na ovaj kuriozitet čekalo se dosta dugo, a kada se malo bolje razmisli do ovog učinka uopšte nije lako doći. Eto, i Džoš je noćas mogao da ostane bez takvog rezultata, samo da je pogodio jedan od šuteva koje je uputio.

Inače, 203 centimetra visoki košarkaš Oklahome izabran je kao 6. pik na draftu ove godine, a u prvoj sezoni u ligi prosečno beleži 10,8 poena, 7,1 skok i 6,1 asistenciju po meču.

Tagovi