Pobegao!

POJAČAO PARTIZANOVOG RIVALA, OTIŠAO POSLE 6 MEČEVA: NBA šampionu se nije svidela Evropa - javio da neće više!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš trebalo da bude lider tima, a na kraju izdržao mesec dana u Rusiji.

Izvor: Instagram/qcook323/printscreen

Nekadašnji NBA šampion Kvin Kuk trebalo je da bude najveće pojačanje Lokomotive Kuban ove sezone, ali od toga neće biti ništa. Nakon što je odigrao šest mečeva u klubu po tri u VTB ligi i Evrokupu, Kuk se spakovao i otišao za SAd.

Javio je klubu da odlazi zbog praznika, kao i da ne računaju na to da će se iz Amerike vratiti da ponovo zaigra u ruskom timu. Verovatno su ostali šokirani, ali on je doneo odluku.

Možda je za to kriva i situacija u NBA ligi, pa Kvin Kuk mašta o tome da i njemu neko ponudi ugovor u situaciji gde svaki tim ima ogroman broj igrača koji su pozitivni ili u karantinu zbog kontakta sa pozitivnim osobama. Tako su se neki vratili iz penzije, neki iz druge ABA lige stigli do uloge startera, a potpisivali su igrač koji u Zvezdi nije ostavio dobar utisak ili jedan kojeg su crveno-beli želeli ove sezone.

Za razliku od njih, Kuk je verovatno imao dobar ugovor u Rusiji koju je odlučio da napusti.

Ostaće zapisano da je nastupio na šest utakmica, a poslednja je bila pobeda nad Partizanom. Na tom meču američki košarkaš postigao je 15 poena, što je njegov najbolji meč u Lokomotivi.

Tokom NBA karijere Kuk je igrao za Dalas, Nju Orleans,  Golden Stejt sa kojim je dva puta bio NBA šampion, Los Anđeles Lejkerse i Klivlend. Iskustvo u Lokomotivi bilo mu je prvo van SAD i očigledno mu se nije svidelo.